ראש ביה"ס לתארים מתקדמים - ד"ר אורית אבידב-אונגר

ד"ר אורית אבידב-אונגר
דוא"ל: [email protected]

ד"ר אורית אבידב-אונגר  חברת סגל המכללה מזה 20 שנה. כיום בהנהלת המכללה ומרצה בכירה. מלמדת בתוכנית התואר השני במינהל מערכות חינוך. מחקרי עוסקים בתחום הפיתוח המקצועי והעצמה של מורים ובעלי תפקידים במערכת החינוך ובתהליכי שינוי בארגונים. פרסמתי מאמרים רבים וספרים בתחומים אלו. כמו כן, הייתי שותפה לפיתוח מדיניות ברפורמות במערכת החינוך; "אופק חדש", "עוז לתמורה" תוכנית התקשוב הלאומית והתאמת מערכת החינוך למיומנויות המאה ה-21. חברה בצוותי מחקר בתחומי התמחותי. אוהבת את מערכת החינוך בארץ, מעריכה את העובדים בה ומוקירה את פועלם.

אני מאמינה כי התוכניות לתואר שני במכללה מציעות הזדמנות לצמיחה, קידום, העמקה, התמחות והתפתחות מקצועית. מעבר ללמידה האקדמית ולהתפתחות האישית בתחומי הדעת השונים, החיבור בין הידע התיאורטי הנלמד ובין הפרקטיקה בשדה החינוכי, מאפשר למוסמכים שלנו להיות מובילים בתחומם במערכת החינוך. אני מאמינה כי, קבוצת מורים מבית ספר אחד שתלמד במכללה ביחד כקבוצה תוכל לחולל שינוי משמעותי בבית הספר.

בבית הספר ארבע תוכניות לתואר M.Ed: במינהל מערכות חינוך, בתרבות עם ישראל והוראתה, בחינוך מיוחד ובמתמטיקה לבית הספר היסודי.  בשנה האחרונה נוספה לתכניות בית הספר גם את תכנית ה- M.Teach. חשיבותה של תכנית חדשה זו בכך שהיא מאפשרת לבעלי תואר ראשון .B.A או B.SC, לקבל בתוך שנתיים תואר שני בחינוך ותעודת הוראה בתחום התמחותם.

אנחנו גאים להיות המכללה האקדמית הראשונה בה מתקיים מסלול ללימודים עם תזה בתוכנית למינהל מערכות חינוך. זוהי פריצת דרך במכללות בכלל ובבית הספר לתארים מתקדמים בפרט.

ד"ר אורית אבידב - אונגר: חזון בית הספר לתארים מתקדמים

"בית הספר לתארים מתקדמים מצמיח מורים, בעלי תפקידים, מנהלים וגננות להיות מובילי דרך במערכת החינוך, להצטיין בתפקידם, להוות דוגמא אישית ולאתגר עמיתים ללכת בעקבותיהם. בית הספר מציע קורסים יישומיים המושתתים על מחקר עדכני ופדגוגיה איכותית בשילוב של טכנולוגיות חדשניות. בבית הספר מתקיימים לימודים ברמה גבוהה לצד יחס אישי לכל סטודנט. בנוסף מציע בית הספר תוכנית חדשה להכשרת מורים למערכת החינוך המשולבת בתואר שני בהוראה."

לצפייה בדף המרצה לדף המרצה ראש ביהס לתארים מתקדמים - דר אורית אבידב-אונגר