"עכשיו אנחנו יודעים מה אנחנו לא יודעים ומה עלינו לחפש"

טלי שלטון-תואר שני בתרבות עם ישראל והוראתה- לא מה שחשבתם

לתואר שני בתרבות עם ישראל והוראתה יודעת לשאול את השאלות הנכונות

מערכת החינוך תרמה לי רבות ואני רוצה לתרום לה בחזרה" מתוודה בחיוך טלי שלטון, מנהלת בית הספר היסודי ממלכתי "אשכול" בנס-ציונה. בעלת ותק של 15 שנים במערכת החינוך ובוגרת לימודי תואר שני במכללה האקדמית אחוה, בהתמחות תרבות עם ישראל והוראתה. בתחום הזה התאהבה עוד קודם כשבחרה ללמוד תרבות עם ישראל לתואר ראשון. אמנם לא גדלה בבית דתי אבל מאמינה שהדור הצעיר חייב לדעת ולהכיר את המורשת התרבותית של עם ישראל. "חשוב לי לעורר בילדים את הזיקה למורשת ואת הרצון להתחבר לשורשים." היא מדגישה ומספרת על בית הספר שלה, שמפתח ומפעיל תכנית בית ספרית החושפת את התלמידים לתרבות עם ישראל, דרך היכרות מקיפה עם מכלול היצירה, ההיסטוריה, ושאר ההשפעות על זהותנו התרבותית. הנושאים אמנם קשורים לעבר, אך הלמידה מדגישה את הרלוונטיות לחיים שלנו כאן ועכשיו.

"התחום הזה תופס תאוצה בשנים האחרונות, ולדעתי כל מי ששואף להיות גורם מוביל במערכת החינוך, כדאי שילמד תרבות עם ישראל" טוענת שלטון ואת דבריה מחזקים שאר הבוגרים, שנהנו מתכנית הנוגעת בתחומים רבים, מציפה שאלות ויוצרת רשת של ידע ותובנות. למעשה התכנית מיועדת לכל מורה, גם למורים לחינוך גופני וגם למורי מתמטיקה. רבים מאלה שמגיעים ללמוד, הם אנשים ששאלות הזהות מעסיקות אותם כמחנכים וכמורים, והיו רוצים לדעת יותר וגם להיות מסוגלים להשיב לשאלות של תלמידים.

"עשינו היכרות עם נושאים ותחומים שהיה לנו בהם רקע מועט או שלא ידענו עליהם דבר", הם מסבירים, "וכעת יש להם כבר חלק בעולמנו- אנחנו כבר יודעים קצת על קבלה, חסידות, תלמוד, ביקורת המקרא, היסטוריה ואמנות. עכשיו אנחנו יודעים באמת, כמאמרו של סוקרטס, מה אנחנו לא יודעים ומה עלינו לחפש."