אוהבים להקשיב לאנשים? מחפשים מקצוע משמעותי? לימודי התואר הראשון בפסיכולוגיה במכללה האקדמית אחוה מציעים תכנית עשירה, מרתקת ומגוונת, שבסיומה זוכים הבוגרים לנקודת זינוק אידאלית ללימודי המשך בפסיכולוגיה, כמו גם בתחומי טיפול אחרים.
אחד היתרונות של התכנית במכללת אחוה הוא המגוון הרחב של קורסי הבחירה המאפשר הסתכלות על תחום הפסיכולוגיה ב- 360 מעלות. קחו לדוגמה את התחום המרכזי בפסיכולוגיה של הפרעות נפשיות - העוסק בהבחנה בין התנהגות נורמאלית לאבנורמאלית. תחום זה יילמד אצלנו משלוש נקודות מבט.
נקודת מבט פסיכולוגית מסורתית - המגדירה מהי הפרעה נפשית, מה הן סוגי ההפרעות הנפשיות הנפוצות, כיצד הן מאובחנות, מה הסימפטומים שלהן, ממה הן יכולות לנבוע ואיך ניתן לטפל בהן. ההתמקדות תהיה על הפרעות הנפש הנפוצות כדוגמת: סכיזופרניה, דכאון, חרדה, אישיות גבולית וכדו'. נקודת מבט זו תילמד בקורס פסיכולוגיה אבנורמאלית.
נקודת מבט פיזיולוגית - בעבר היה נהוג לחשוב כי הפרעה נפשית משתקפת רק בחוויה של המטופל או בהתנהגות שלו. מחקרים במאה ה-20 הראו כי הפרעות נפשיות מתבטאות גם ברמה הפיזיולוגית, ובאופן ספציפי בפעילות המוחית. לדוגמה, לאנשים הסובלים מסכיזופרניה יש עודף באחד החומרים הכימיים במוח. נקודת מבט זו תילמד בקורס הבסיס הביולוגי של בריאות הנפש.
נקודת מבט חברתית - ההבחנה בין התנהגות נורמאלית לאבנורמלית היא מרכזית בפסיכולוגיה, שכן היא משפיעה על הקביעה במי יש לטפל. עם זאת, השינויים המואצים שמתחוללים בעידן העכשווי, בהשקפות ובאורחות החיים, מערערים את עצם היכולת לערוך הבחנה כזו, ולקבוע אילו התנהגויות יוגדרו כנורמאליות או כאבנורמליות. לדוגמה, הומוסקסואליות הייתה נחשבת בעבר כהתנהגות אבנורמאלית ואילו כיום היא נחשבת כנורמלית לחלוטין. נקודת מבט זו תילמד בקורס היבטים חברתיים של בריאות נפשית.