שר החינוך, הרב רפי פרץ, הגיע למכללה האקדמית אחוה למפגש עם הסגל הבכיר והנהלת המכללה. במהלך ביקורו סייר השר ברחבי המכללה, ראה את פיתוחה ועתידה, התנסה בחדר הסימולציה החדשני במכללה ונפגש עם סטודנטים ששיתפו אותו בכלים שקיבלו להמשך עשייה חברתית.
תחילה נפגש השר לשיחה עם נשיאת המכללה פרופ' שוש רד, מנכל"ית המכללה ד"ר אתי גרובגלד, ראש מועצת באר טוביה קובי אביבי וראשי סגל בכיר ודיקני בתי הספר מכל התחומים.
"עולם האקדמיה חשוב לא רק לי אלא גם למדינת ישראל" אמר השר פרץ. "הכשרה למצוינות וליכולות גבוהות היא קריטית גם למערכת החינוך וגם לבנייה אסטרטגית של היכולות שלנו לעומת האוביים שלנו. חשוב לי שהמכללה הזו, כמו רבות בארץ, יהיו בחוד החנית הישראלית באקדמיה מסיבה קיומית ומשמעותית. מורים טובים שמאמינים במה שהם מלמדים. מורים מיומנים שיתאימו כמו כפפה ליד לצרכי מערכת החינוך, לבתי הספר ולתלמידים. חשוב לי לא רק להכין את הסטודנטים למחר, אלא לכוון אותם למחר. לפתח יכולות אסטרטגיות שמנתחות כל הזמן מהו המחר שלנו על מכללת אחוה להמשיך להיות בחזית ולקחת חלק משמעותי מהיצירה ומהתקומה הישראלית".
פרופ' שוש ארד הוסיפה ואמרה, "הליבה העיקרית הראשונה של המכללה היא רב תרבותיות שהיא נקודת האור שלנו ושל החברה. כמו, מקהלת קולות שלובים שבה לוקחים חלק המגזר הבדואי לצד יהודים, חילונים לצד דתיים, קהילות סטודנטים שפעילות ברהט ובקריית מלאכי, כוכבי המדבר שמכשירים מנהיגים במגזר הבדואי, וייעוץ גנטי - כל אלה יובילו וכבר מובילים להשפעה כלכלית-חברתית-תרבותית-רפואית. הליבה השנייה היא הרב תחומי. לשלב ולחבר בין חינוך-מדעים-ותארים שניים, מהלך רוחבי שיוביל ליזמות ולחדשנות. אם אנחנו מסתכלים על אזור הדרום, היכן שאנחנו יושבים, יוזמה זו תוביל לפיתוח תחום הפרא-רפואי שלוקה בחוסר במטפלים, לפתיחת קליניקות לקלינאות תקשורת ולפסיכולוגיה קלינית רגישת-תרבות שייתנו שירות לתושבי הסביבה. אנו נותנים תמיכה אדירה לסטודנטים שמחזירים לנו באהבת המכללה. יש לנו סגל הוראה חדור מוטיבציה ורצון. כששואלים אותי מדוע הגעתי לאחוה, אני אומרת שזה המעשה הכי ציוני שעשיתי".

עם תום המפגש, הגיע השר למרכז הסימולציה במכללה שהינו מרחב לתרגול מיומנויות בינאישית במצבי קונפליקט שונים. סוג של מעבדה אנושית שמקדמת מיומנויות בקרב אנשי חינוך, וכן תהליכי למידה מבוססי חוויות. כחלק מהסימולציה נתבקש שר החינוך לשחק מורה שמדבר עם הורה שהגיעה לבית הספר בעקבות התנהגויות קשות של בנה. השר לקח חלק פעיל בשיחה, הסביר את היתרונות של הילד, הרגיע את האמא (אותה גילמה שחקנית של המרכז) ומצא מכנה משותף ממנו ניתן להתחיל לממש את הפוטנציאל של התלמיד
סיום הביקור היה בשיחה עם כ-20 סטודנטים מכל המגזרים ומכל התכניות מהם ביקש השר לשמוע את תחושת המקצועיות שמתלווה לתואר ולמכללה משלושה היבטים: המעגל החברתי, רב עדתי ותרבותי; מוכנות לשדה העבודה; וקבלת כלים למעורבות חברתית מעבר לתכניות הלימוד.
הסטודנטים סיפרו על התואר השני החדש לפסיכולוגיה קלינית רגישת תרבות שתעזור להם להיות מטפלים בחברה שסובלת ממחסור. עוד אמרו שבבית הספר לחינוך הם נחשפים כבר בשנה הראשונה לשטח ומתנסים בהוראה בכיתה, מה שנותן להם ביטחון ופן מעמיק יותר.
א', סטודנטית לפסיכולוגיה, ציינה את הקורס 'בשביל הנפש' במהלכו לומדים סטודנטים רגילים לצד סטודנטים עם מוגבלויות וצרכים מיוחדים. "זה עוזר לנו לראות שכולם שווים, בלי סטריאוטיפים, לפגוש את העולם הפנימי שלהם. לא רק ללמוד מספרים או דרך מרצה שמקריא ממצגת. רק ככה אנחנו מקבלים ידע שלא לומדים בשום מקום אחר".
בתום השיחה אמר השר כי, "לכם יש אחריות לא רק אקדמית, אלא גם מנהיגותית, להיות מובילים בחברה. המכללה היא חלק ממדינת ישראל כשהמטרה היא שתצאו טובים, מיומנים ומוכנים להחזיר ולתרום לחברה. אם נצא כבעלי ידע, מיומנות ותחושת שליחות - הצלחנו".