תואר זה מוענק מטעם המכללה האקדמית אחוה לאישים התורמים לחברה הישראלית באופן הראוי לציון מיוחד, ואשר רואה בהם המכללה מודל של מצוינות וערכיות המעוררים השראה לתלמידיה
סא"ל (בדימוס) יובל וגנר - מייסד ונשיא עמותת 'נגישות ישראל'
טקס מצטיינים, ינואר 2020

יובל וגנר הוא פורץ דרך ומוביל לקידום החזון לשילוב אנשים עם מוגבלויות - חושיות, פיזיות, קוגניטיביות ונפשיות - בחברה הישראלית, תוך שמירה על כבודם ועל עצמאותם וראייתם כשווים בין שווים. חזון שהוא עמל להגשימו יום-יום בעמידתו בראש העמותה הנחשונית ופורצת הגבולות שהקים - עמותת 'נגישות ישראל'. חתירתו הנמרצת והבלתי נלאית לקידום חקיקה למען שיפור אורח חייהם של אנשים עם מוגבלויות והשתלבותם בכל תחומי החיים, שיש בה כדי להעצים את ערכם העצמי ואת ביטחונם העצמי. הוא סמל לנחישות ולדבקות במטרה שהתבטאו בחזרתו לשירות פעיל לאחר פציעתו הקשה במסגרת שירותו כטייס מסוקי קרב בחיל האוויר ובחתירתו להמשיך לתרום למדינה בתפקידי פיקוד וייזום פרויקטים, בהם הוכיח את תבונתו ואת כישורי הניהול והארגון המעולים שניחן בהם. הוא מופת לרבים שמעשיו וערכיו שלובים במעשיה ובערכיה של מכללת אחוה הפועלת רבות לשילוב אנשים עם מוגבלויות ביצירת מרחבים פיזיים, אקדמיים, חברתיים ומקצועיים ובפיתוח יוזמות חדשניות.
ד"ר עליזה בלוך - ראש עיריית בית שמש
טקס מצטיינים, ינואר 2020
ד"ר עליזה בלוך היא מודל לחיקוי בחתירתה לקידום חדשנות ולהשבחת איכות ההוראה בפריפריה, והוכיחה בפעולותיה בשדה בחינוך שלכל נער ונערה יש היכולת לפרוץ מחסומים חברתיים וכלכליים ולממש את היוכלות הטמונות בהם. היא פעילה תמידית בגיבוש חזון חינוכי-דמוקרטי ובפיתוח סגנון ניהול חדשני המתמודד עם אתגרים מתוך שיוויוניות וקבלת האחר. יכולותיה המופלאות בניווט בכישרון, בנחישות ובנחרצות את אחת הערים המורכבות במרקם תושביה ופועלת למען אחדות, שיוויון ואחוה מתוך אחריות וכבוד הדדי, לצד שמירה על מנהל תקין וקידום שירות ציבורי איכותי וחדשני.
האלוף (במיל') גדעון שפר
טקס בוגרים, יוני 2019
האלוף במיל' שפר הוא סמל לנחישות ולהתמדה מאז היותו ילד עולה המתבגר במעברות עתלית וטירת הכרמל ועד לשירותו עטור התהילה בצה"ל, וגם לאחר שחרורו. במהלך שירותו הצבאי הפך ללוחם המעוטר ביותר בחיל האוויר והיווה מופת לעוז רוח ולדבקות מעוררת הערצה במטרה. האלוף במיל' שפר הוא דוגמה למצוינות ולהתמדה, תרם רבות לביטחון המדינה ושימש כמנטור בעת כהונתו בראשות המועצה לביטחון לאומי וכיו"ר האסיפה הכללית של המכללה האקדמית אחוה. לאלוף במיל' שפר ישנה רגישות חברתית ומוסרית, למתינות, לסובלנות ולכבוד הדדי בין חלקיה השונים של החברה הישראלית - ערכים שלאורם מחנכת מכללת אחוה את תלמידיה. או כפי שצוטט אומר: "אינני מכיר מלחמה טובה, ולכן בחרתי בשלום".
פרופ' אוהד בירק - מנהל המכון לגנטיקה של האדם בסורוקה
טקס בוגרים, יוני 2019
פרופ' אוהד בירק הוא דמות לחיקוי ולהערצה, מופת ליכולת שילוב עולם המחקר עם עולם המעשה – חוקר בעל שם עולמי ורופא מצטיין אהוב על מטופליו. פרופ' בירק הוא סמל למסירות, לנחישות ולהתמדה, ומופת לכל רופא וחוקר באשר הוא בפעילותו רבת השנים ליישום ממצאי מחקריו הלכה למעשה, פעילות אשר השפיעה על העלאת המודעות למחלות הגנטיות בקרב האוכלוסייה הבדואית ותרמה להפחתה של כ-30% בתמותת תינוקות. פעילותו הנחושה הביאה ליישום מחקריו בבדיקות סקר טרום לידתיות למניעת מחלות בעשרות אלפי משפחות בארץ ובעולם. אדם שבאישיותו ובעבודתו גלומים ערכיה ועקרונותיה של מכללת אחוה - מצוינות אקדמית ומעורבות חברתית
פרופ' יורם בילו - חתן פרס ישראל לשנת תשע"ג
טקס מצטיינים, ינואר 2019

פרופ' יום בילו הינו חלוץ בתחום האנתרופולוגיה הפסיכולוגית בארץ ופורץ דרך בתחום האתנו-פסיכיאטריה ופסיכולוגיה רגישת תרבות. מחקריו החלוציים בקרב יוצאי צפון אפריקה וקהילות החרדים פתחו צוהר להבנת מנהגיהן ואמונותיהן של קהילות אלה, ובעיקר תרמו להבנת חשיבותם הפסיכולוגית והפסיכיאטרית, הן בכל הנוגע למצוקותיו של הפרט והן בכל הנוגע למצוקותיה של הקהילה. הם הובילו לשינוי תודעתי בתחום זה וזכו להכרה בין-לאומית רחבה. גם עבודותיו האחרות תרמו תרומה ניכרת להבנתן של תופעות מן הפן הפסיכולוגי והתרבותי גם יחד. תובנות אלה עולות בקנה אחד עם עקרונותיה וערכיה של המכללה .האקדמית אחוה שחרתה על דגלה חינוך לרב-תרבותיות, לרגישות תרבותית, לסובלנות ולכבוד לאחר
ד"ר דליה פדילה - מייסדת ומנהלת רשת בתי הספר קיו-סקולז
טקס מצטיינים, ינואר 2019
מאז היותה מורה נודעת כאישה חדורת אידיאלים החותרת לשינוי חברתי ותודעתי בחברה הערבית. למרות הקשיים הרבים הצליחה ד"ר פדילה להתקדם במעלה הסולם האקדמי. כראש מכללת אלקאסמי להנדסה ומדע היא פעלה לקידום חזון של נשים ערביות בחזית המדע והטכנולוגיה, וזאת תוך כבוד גם למסורת ולתרבות. בכך, הפכה לדמות להערצה ולהשראה לכל אישה ערבייה ולכל אישה באשר היא. בנחישות ובהתמדה היא חתרה זה שנים ליצירת דור חדש של 'ערבים חדשים' הגאים בעצמם, בתרבותם ובמורשתם. כנגד כל הסיכויים הצליחה להגשים את חזונה ולהקים רשת בתי ספר ללימוד אנגלית המחנכים ברוח של ליברליות ושיוויום מגדרי והמאפשרים לילדים אף להתפתח מבחינה קוגניטיבית ולשאוף למנהיגות ולמצוינות. זה שנים שד"ר פדילה פועלת גם למען דו-שיח יהודי-ערבי חדש, המתקיים מתוך שיוויון וכבוד הדדי המביט לעתיד ולא לעבר. דו-שיח שיש בו כדי לשבור מחיצות וליצור אמון, קרבה ואחווה בין יהודים לערבים. פעולותיה אלה הם ברוח חזונה של מכללת אחוה וברוח הערכים ששואפת המכללה להנחיל לתלמידיה.
ח"כ אלי אלאלוף - חתן פרס ישראל ויושב ראש ועדת העבודה והרווחה
טקס בוגרים, יוני 2018
במשך שנים פעל אלאלוף לקידומה ולפיתוחה של הפריפריה הדרומית, ובראש ובראשונה לקידומו של החינוך על היבטיו השונים, כגון; קידומם של ילדים, בני נוער וסטודנטים משכבות מצוקה בתחום החינוכי, החברתי והתרבותי; קידום ופיתוח מוסדות חינוך ורווחה ופיתוח מרכזי מדע, תקשורת ותרבות. תרומתו הייחודית לפיתוח ההשכלה הגבוהה ותוכניות אקדמיות ייחודיות, ביניהן תוכניות לשיתוף פעולה בין האקדמיה לקהילה, הובילו לקשר אמיץ עם המכללה. גם בעת כהונתו כמנכ"ל קרן רש"י תרומתו מעוררת ההשתאות בתחומי החינוך, הרווחה, הבריאות ובפיתוח מיזמים לקידומם ולהעצמתן של אוכלוסיות מוחלשות, כגון נשים חד-הוריות, בוגרי פנימיות, נוער בסיכון ואוכלוסיות עם צרכים מיוחדים. כמו כן, תרומתו לפיתוח תכנית כוללת לטיפול באוכלוסיית הרווחה במטרה לצמצם את היקף העוני בישראל ואת חומרתו. דמותו מעוררת הערצה מגלמת במעשיה ובאישיותה את ערכיה של המכללה האקדמית אחוה, ערכים ששואפת המכללה להנחיל לתלמידיה.
גב' מרים נאור - נשיאת בית המשפט העליון בדימוס
טקס בוגרים, יוני 2018
תרומתה של גב' נאור שלא תסולא בפז למערכת המשפט במדינת ישראל זה ארבעה עשורים, למן שירותה כעורכת דין בפרקליטות המדינה ועד לכהונתה במשרה הרמה ביותר במערכת המשפט - נשיאת בית המשפט העליון. בכל שנות כהונתה כשופטת הייתה מופת לעקרונות השפיטה הראויים לכל שופט באשר הוא. שופט המסתמך בפסיקותיו על העובדות בלבד ואינו מניח לתפיסת עולמו ולערכיו האישיים ולהשפיע עליהן. פסיקותיה קבעו הלכות חשובות ותקדימיות רבות בתחומי המשפט החוקתי והמנהלי והצטיינו ביסדויות ובחתירה לעשיית צדק. גב' נאור ידעה לנווט בכישרון מופלא, בנחישות ובנחרצות את בית המשפט העליון בתקופה סוערת כדי לשמור על עצמאותה של הרשות השופטת ועל כבודו של בית המשפט - וכל זאת באיפוק, בכבוד, בצניעות ובאופן ממלכתי. בדמותה מתשקפים הערכים שלאורם שואפת המכללה לחנך את תלמידיה.
פרופ' חנה יבלונקה - פורצת דרך בתחום חקר השואה
טקס מצטיינים, ינואר 2018
על תרומתה רבת החשיבות לחקר השואה בישראל ובעולם כהיסטוריונית פורצת דרך בתחום זה. מחקריה סייעו באופן משמעותי לדיון המדעי והחינוכי המתמקד בהיבטים האוניברסליים והלאומיים של השואה, ולמעשה גרמו לשינוי בגישה. כחוקרת פתחה צוהר להתבוננות מעמיקה של חוויותיהם של ניצולי השואה ותרומתם הניכרת לבניין הארץ; מחקריה הצביעו על חלקם הרב של הניצולים במלחמות ישראל ובהקמת מפעליו השונים של היישוב היהודי, תוך גילויי גבורה ואומץ על אף השבר הנורא שידעו. נקודת המבט החברתית-תודעתית שבבסיס מחקריה גרמה לערעור תפישות מסורתיות מוטעות ביחס לניצולים. היא הטביעה מושגים כמו 'הדור השני' ו'בדור השלישי' של ניצולי השואה, וקידום מחקרים חשובים בתחום זה, בראייה היסטורית תהליכית מתפתחת. מחקריה מהווים מגדלור לאקדמאים צעירים המבקשים להוביל שינוי חברתי; היבט זה הולם את ערכי המכללה, אשר חרטה על דגלה את התרומה החברתית והחינוכית של סטודנטים ואנשי סגל.
פרופ' יורם קפולניק - מחלוצי החקלאות הישראלית
טקס מצטיינים, ינואר 2018
תרומתו רבת החשיבות לפיתוח החקלאות הישראלית כחוקר, כמרצה וכמנהל בקידום הידע, הטכנולוגיה, המחקר והפיתוח החקלאיים במהלך כהונתו כחוקר ומנהל במכון הוולקני באופן המשרת הן את חקלאי ישראל והן את תושביה. חלקו משמעותי במיצובה של ישראל כמעצמה חקלאית, עולמית המתאפיינת בחדשנות טכנולוגית, משימה שהוא ממשיך לקדם במסגרת תפקידו הנוכחי כראש הקרן הדו-לאומית למחקר ופיתוח חקלאיים של ארה"ב וישראל. עשייתו ארוכת השנים בתחומי החקלאות השונים תרמה להאדרת שמה של ישראל בעולם. רוח הנתינה וההתנדבות, הנובעת מרצון אמיתי לסייע ולקדם את הוראת החקלאות בישראל. רוח זו מתבטאת בין היתר בתרומה בהתנדבות מהידע הנרחב שצבר, בעיקר בכל הנוגע לקידום ההוראה - במשרד החינוך, במכללת אחוה ובגופים נוספים. עשייתו המגוונת ותרומתו לחברה הולמות את ערכי המכללה האקדמית אחוה, הרואה באגרוטק ערך ציוני חשוב, ושואפת להנחיל לתלמידיה את הוראת המדעים עם ערכי חקלאות בראייה עכשווית ועתידית מתקדמת.
רוביק דנילוביץ' - ראש העיר באר שבע
טקס בוגרים, יוני 2017
תרומתו הסגולית בהפיכת העיר באר שבע למטרופולין משגשג המשפיע על הדרום כולו: על פעילותו הרבה לפיתוחה, קידומה ושגשוגה של העיר בכל תחומי החיים תוך שילוב מופלא בין חזון למעשה. דנילוביץ' הוביל את מערכת החינוך בעיר להישגים יוצאי דופן, תוך הפעלת תכניות ומיזמים חינוכיים וחברתיים פורצי דרך ותנופה תרבותית שחולל, לרבות ייזום והקמת מוסדות תרבות מגוונים. על הפיכת בירת הנגב ל'עמק הסיליקון הישראלי'; על הקמת פארק היי-טק לצד אוניברסיטת בן גוריון היוצרים שיתופי פעולה ייחודיים בין המחקר להאקדמיה. המנהיגות, היוזמה הבלתי פוסקת, החתירה למצוינות ולקיחת האחריות מהווים מצפן לדור הצעיר והולמים את ערכי המכללה האקדמית אחוה ואת חזונה כמוסד אקדמי מחנך ומנחיל ידע לדור הצעיר בישראל.
ד"ר מוחמד אלנבארי - ראש המועצה המקומית חורה
טקס בוגרים, יוני 2017
ד"ר אלנבארי הוא מקור השראה לתושבי הדרום ותרם רבות לקידום אזור הנגב בכלל והחברה הבדואית בפרט. מאז היבחרו לראש המועצה המקומית חורה, לפני כ-12 שנה, מהווה דרכו הוכחה לכך שבאמצעות השקעה בחינוך, רגישות חברתית, יוזמה בלתי פוסקת ויושרה ציבורית ניתן לחזק רשויות מוחלשות ולהפוך אותן למקור השראה עבור ערים ורשויות במדינה כולה. האמונה בכוחו של החינוך לחולל שינוי חברתי אשר התבטאה בהמשך במהפכה החינוכית שהנהיג בחורה, שכללה בין היתר שיפור ניכר באחוז הזכאים לבגרות והקמת בית ספר מדעי למחוננים, אשר מושך אליו תלמידים בדואים מצטיינים מרחבי הנגב. תפיסת העולם ההומנית שמובילה את עשייתו ותורמת להעצמת קבוצות צוחלשות בחברה הבדואית, כמו הקמת מפעל הקייטרינג שמעסיק אימהות חד-הוריות. הקול הצלול, השאיפה המתמדת למצוינות והנשיאה באחריות מהווים מצפן לדור הצעיר בישראל והולמים את ערכי המכללה האקדמית אחוה.
רא"ל (במיל) בני גנץ - הרמטכ"ל ה-20 של מדינת ישראל
טקס מצטיינים, ינואר 2017
תרומתו רבת השנים לביטחון מדינת ישראל ולהגנה על גבולותיה, הן בפעולות חשאיות והן כמפקד הנחשף לעיני הציבור; על שורת התפקידים המרשימה שמילא למן מפקד פלוגה בחטיבת הצנחנים ועד למפקד החטיבה, מפקד יחידת העילית שלדג, אלוף פיקוד הצפון, מפקד זרוע היבשה והנספח הצבאי בארה"ב - בכל תפקידיו אלה התבלט באומץ לבו ובמנהיגות שקטה, אחראית ועוצמתית. הדרך המרשימה שעשה אל צמרת הפיקוד כבן מושב כפר אחים שבנגב, בן להורים שעלו ארצה באניית מעפילים - דרך זו היא הוכחה לכך שניתן להגיע אל הפסגה בזכות נחישות, יושרה ושאיפה בלתי נלאית למצוינות. על היותו שגריר כבוד של אזורנו ושל הקהילה שבקרבה פועלת המכללה. רא"ל גנץ היה ממובילי מבצע 'שלמה' להעלאת יהודי אתיופיה ולאחר מכן כרמטכ"ל שפעל לשילובם הראוי בצבא ובחברה הישראלית. כמוסד לימודי התומך בעולים חדשים בכלל וביוצאי אתיופיה בפרט, ופועל ללא לאות בעשייה חברתית ורב-תרבותית ובמעורבות אקדמית בקהילה - רואה המכללה ברא"ל (במיל) בני גנץ מודל לחיקוי עבור תלמידיה.