הבישול ככלי חינוכי טיפולי - מתחילים מקוון - תשפ"א

מרצה: משכית הודסמן, מנחה במכון לחינוך דמוקרטי, מאמנת בכלים פסיכולוגיים, פוטותראפיסטית, מנחת קבוצות, מנחת חינוך מסל"ן (מרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית), בוגרת מרכז מנדל למנהיגות בנגב, בוגרת 'תדמור' ובוגרת המסלול לטיפול באמצעות בישול באוניברסיטה העברית. התכנית בהובלתה ופיתוח 'מבשלים פדגוגיה' נבחרה לפיתוח אגף מו"פ של משה"ח. תלמידת מחקר לתואר שלישי באב"ג.

מהו בישול חינוכי טיפולי? הבישול החינוכי טיפולי הוא תחום פעילות חדש במערכת החינוך. בתחום זה מתרחש עיסוק מובנה במכלול הפעולות הקשורות באוכל או לשלבים בהתקנתו. במטבח הטיפולי המבשל והמדריך נפגשים לעסוק במזון ולהתבונן בנגזרות הנפשיות שמשתקפות מתוך העשייה, בד בבד עם רכישת כלי פדגוגי חדשני להוראה.

מטרת הקורס:
הקורס מאפשר חשיפה לכלי חדש, פדגוגי ורגשי, אשר ישמש את איש החינוך במפגשו עם ילדים ונוער. המרחב הבישולי מחבר בין צרכים משתנים, מהווה פלטפורמה פדגוגית חדשנית ללמידה ומקיים מרחב הקשבה רגשי וטיפולי.
בין נושאי הקורס:
הקמת מטבח חינוכי טיפולי
תיאוריות טיפוליות (יחסי אובייקט, תיאוריית ההקשרות)
תיאוריות חינוכיות
בישול ותרבות
מערכות החוש וסומטיות
הפרעות האכלה והזנה
פוטותרפיה בחיבור לבישול
ועוד

קהל יעד:

אנשי חינוך, טיפול, תרפיסטים הפוגשים ילדים ונוער במרחבים חינוכיים ומעוניינים להוסיף לארגז הכלים טכניקה חדשנית רב-חושית, פדגוגית וטיפולית.

חובות בקורס:
השתתפות פעילה, תרגיל אמצע, הצגת מאמר, פרקטיקום מעשי בשטח והגשת עבודת סיכום
בנוסף לשכר הלימוד תתבצע גבייה של 300 ₪ עבור חומרים (סכום זה אינו מוחזר במקרה של ביטול לימודים)
מורים בשבתון - סכום זה אינו משולם ע"י קרן השבתון

מועד הקורס:
הקורס יתקיים במתכונת של 15 מפגשים מקוונים בימי ד', בין השעות 19:30 – 23:00.
סמסטר: א'
שנה: תשפ"א
תאריך פתיחה: 28.10.2020
היקף הקורס: סמסטריאלי