הבישול ככלי חינוכי טיפולי - מתקדמים - תשפ"א

מרצה: משכית הודסמן, מנחה במכון לחינוך דמוקרטי, מאמנת בכלים פסיכולוגיים, פוטותראפיסטית, מנחת קבוצות, מנחת חינוך מסל"ן (מרכז סיוע לנפגעות תקיפה מינית), בוגרת מרכז מנדל למנהיגות בנגב, בוגרת 'תדמור' ובוגרת המסלול לטיפול באמצעות בישול באוניברסיטה העברית. התכנית בהובלתה ופיתוח 'מבשלים פדגוגיה' נבחרה לפיתוח אגף מו"פ של משה"ח. תלמידת מחקר לתואר שלישי באב"ג.

מהו בישול חינוכי – טיפולי? הבישול החינוכי – טיפולי הוא תחום פעילות חדש במערכת החינוך. בתחום זה מתרחש עיסוק מובנה במכלול הפעולות הקשורות לאוכל או לשלבים בהתקנתו. במטבח הטיפולי המבשל והמנחה נפגשים לעסוק במזון ולהתבונן בנגזרות הנפשיות שמשתקפות מתוך העשייה, בד בבד עם רכישת כלי פדגוגי חדשני להוראה.

בקורס יתארחו מרצים אורחים ויתקיים סיור לחווה חקלאית חינוכית (הגעה באחריות המשתתפים).

לומדים שירשמו לקורס המתחילים וגם לקורס המתקדמים עד לסוף אוקטובר 2020, יזכו למלגה בסך 200 ₪ על קורס המתקדמים.

מטרת הקורס:
למידת דרכי הקשבה להיבטים רגשיים כפי שהם באים לידי ביטוח בבישול, תוך חשיפה לתיאוריות וגישות טיפוליות שונות.
העמקה והרחבת תכנים מעולם הטיפול, אשר נלמדו בקורס הבסיס וחשיפה לתכנים ולגישות מתקדמות.
התנסות מעשית במהלך הקורס, תוך שימוש ויישום הידע אשר נלמד במסגרת הקורס.
חשיפה והתנסות בדיסציפלינות שונות בעלות נקודות השקה לעולם הטיפול באמצעות בישול.
בין נושאי הקורס:
הפרעות אכילה
טראומה
פגיעות מיניות
גיאוגרפיה ובישול
מיפוי מנטאלי
יוטאגוגיה ופדגוגיות חדשניות
פוטותרפיה ובישול
כלים אימוניים
ועוד
קהל יעד:

בוגרי הקורס 'הבישול ככלי חינוכי למתחילים'

חובות בקורס:

פרקטיקום בכיתה, הגשת תרגיל מקדים לפרקטיקום, עבודת סיכום וקריאת מאמרים.

בנוסף לשכר הלימוד תתבצע גבייה של 300 ₪ עבור חומרים (סכום זה אינו מוחזר במקרה של ביטול לימודים)

מועד הקורס:

יום ב בין השעות 08:30 עד 13:00

סמסטר: ב'
שנה: תשפ"א
תאריך פתיחה: 22.02.2021
היקף הקורס: סמסטריאלי
שעות שנתיות: 2
היקף שעות: 60
מספר מפגשים: 12
מחיר הקורס: 1,850 ש"ח, 250 ש"ח דמי רישום
סכום לחיוב / מקדמה: ₪400.00