הבישול ככלי חינוכי רגשי - מקוון - ערב יום ד' - תשפ"ג

מרצה: משכית הודסמן, מרצה במכללות לחינוך במגוון קורסים. מנחת קבוצות רגשיות במערכת החינוך ובאקדמיה באמצעות בישול ב25 השנים האחרונות. מאמנת בכלים פסיכולוגיים, פוטותראפיסטית, מנחת קבוצות (התמחות בפגיעות מיניות, הפרעות אכילה, הורות הגיל השלישי ועוד), בוגרת מרכז מנדל למנהיגות בנגב, בוגרת 'תדמור', התכנית לשילוב טיפול בחינוך של מרכז ויניקוט. התכנית בהובלתה ופיתוח 'מבשלים פדגוגיה' נבחרה לפיתוח אגף מו"פ של משה"ח. תלמידת מחקר לתואר שלישי באוניברסיטת בן גוריון

הבישול החינוכי – טיפולי הוא תחום פעילות חדש במערכת החינוך. בתחום זה מתרחש עיסוק מובנה במכלול הפעולות הקשורות לאוכל או לשלבים בהתקנתו. במטבח הרגשי המבשל והמנחה נפגשים לעסוק במזון ולהתבונן בנגזרות הנפשיות שמשתקפות מתוך העשייה, בד בבד עם רכישת כלי פדגוגי חדשני להוראה.
בקורס יתארחו מרצים אורחים ויתקיימו 3 סיורים (בהתאם להנחיות הקורונה)
 
מטרת הקורס:
למידת דרכי הקשבה להיבטים רגשיים כפי שהם באים לידי ביטוי בבישול, תוך חשיפה לתיאוריות וגישות טיפוליות שונות. 
למידת תיאוריות מעולם הטיפול וחיבורן למטבח הרגשי
התנסות מעשית במהלך הקורס, תוך שימוש ויישום הידע אשר נלמד במסגרת הקורס.
השתתפות בקבוצת הדרכה התומכת בהתנסות המעשית
חשיפה והתנסות בדיסציפלינות שונות בעלות נקודות השקה לעולם הטיפול באמצעות בישול.
 
בין נושאי הקורס:
תיאוריות פסיכולוגיות
סומטיות
הקמת מטבח במרחב חינוכי
הפרעות אכילה
טראומה
פגיעות מיניות
גיאוגרפיה ובישול
מיפוי מנטאלי
יוטאגוגיה ופדגוגיות חדשניות
פוטותרפיה ובישול
כלים אימוניים
ליווי פרקטיקום מעשי במסגרת החינוכית

 

קהל יעד:

מורים, תראפיסטים, מרפאים בעיסוק, יועצות חינוכיות, עו"ס, צוותי חינוך בלתי פורמאלי, מנחי הורים, מורים להוראה מתקנת וחינוך מיוחד, מדריכי הוסטלים ופנימיות

תנאי קבלה:
תואר ראשון או שני ממוסד אקדמי מוכר 
ניסיון משמעותי בעבודה חינוכית
ראיון אישי/ועדת קבלה
 
בעת הרישום ישולמו דמי הרשמה בסך 200 ש"ח כתנאי להזמנה לראיון אישי (סכום זה לא יוחזר במקרה של אי קבלה או אי פתיחת התכנית)
לאחר הקבלה לתכנית תשולם מקדמה מתוך שכר הלימוד הכללי הגובה של 1,000 ש"ח.
לאחר פתיחת התכנית והתחלת הלימודים תשולם יתרת שכר הלימוד ע"ס 6500 ש"ח.
* (דמי הרישום לא יוחזרו במקרה של אי קבלה ללימודים או אי פתיחת התכנית)
 
חובות בקורס:
פרקטיקום אישי וקבוצתי 
הגשת מטלות
קריאת מאמרים
הכנת משימות בישוליות
לידיעת הסטודנטים: במידה וקרן ההשתלמות לא תכסה את שכר הלימוד במלואו, ישלם הסטודנט את ההפרש. על הסטודנט חלה האחריות המלאה לתשלום שכר הלימוד במלואו.

 

מועד הקורס:
הקורס יתקיים בימי ד', במהלך שני סמסטרים, 180 שעות, במפגש חד שבועי בן 6 שעות אקדמיות. בין  17:00-22:00. הסטודנטים מחויבים בשתי התנסויות מעשיות בנות 40 שעות
-הקורס מתקיים בלמידה סינכרונית בזום ומלווה בקבוצת וואסטאפ פעילה
-הקורס מלווה בחבילת מוצרים וכלים המלווה את הלמידה ונשלחת לבית הסטודנט
 
 
סמסטר: שנתי
שנה: תשפ"ג
תאריך פתיחה: 26.10.2022
היקף הקורס: שנתי
שעות שנתיות: 6
היקף שעות: 180
מספר מפגשים: 24
מחיר הקורס: 6,550 ₪, 200 ש"ח דמי רישום
סכום לחיוב / מקדמה: ₪200.00
הכרה לגמול השתלמות/ קידום מקצועי:
מוכר ללימודי חובה
מוכר לקידום מקצועי במתווה אופק חדש
תעודה: תעודת סיום מטעם מכללת אחוה
איש קשר: קרן בן יעקב
טלפון לפרטים: 08-8588132
דוא"ל : Keren_b@achva.ac.il
הערות:
פתיחת הקורס מותנית במספר הנרשמים
מחיר: ₪200.00
₪0.00

הבישול החינוכי – טיפולי הוא תחום פעילות חדש במערכת החינוך. בתחום זה מתרחש עיסוק מובנה במכלול הפעולות הקשורות לאוכל או לשלבים בהתקנתו. במטבח הרגשי המבשל והמנחה נפגשים לעסוק במזון ולהתבונן בנגזרות הנפשיות שמשתקפות מתוך העשייה, בד בבד עם רכישת כלי פדגוגי חדשני להוראה.
בקורס יתארחו מרצים אורחים ויתקיימו 3 סיורים (בהתאם להנחיות הקורונה)