הבישול ככלי חינוכי רגשי - ערב

מרצה: גב' משכית הודסמן, דוקטורנטית באוניברסיטת בן גוריון, מרצה במכללות לחינוך במגוון קורסים. מנחת קבוצות רגשיות במערכת החינוך ובאקדמיה באמצעות בישול ב-25 השנים האחרונות. עוסקת בליווי תהליכים רגשיים באמצעות בישול, פוטותראפיסטית, מנחת קבוצות (התמחות בפגיעות מיניות, טראומה, הפרעות אכילה, הורות הגיל השלישי ועוד), בוגרת מרכז מנדל למנהיגות בנגב, בוגרת 'תדמור', התכנית לשילוב טיפול בחינוך של מרכז ויניקוט, פסיכותראפיה מבוססת טראומה בנט"ל ועוד... התכנית בהובלתה ופיתוח 'מבשלים פדגוגיה' נבחרה לפיתוח אגף מו"פ של משה"ח

הבישול החינוכי הרגשי הוא תחום פעילות חדש יחסית במערכת החינוך. 
בתחום זה מתרחש עיסוק מובנה במכלול הפעולות הקשורות לאוכל או לשלבים בהתקנתו. במטבח הרגשי המבשל/ת והמנחה נפגשים לעסוק במזון ולהתבונן בנגזרות הנפשיות שמשתקפות מתוך העשייה, בד בבד עם רכישת כלי פדגוגי חדשני להוראה. 
בקורס מושם דגש על עבודה התנסותית, תוך הדרכה מתמדת בקבוצות הדרכה.
בקורס יתארחו מרצים אורחים ויתקיימו 4 סיורים

 

מטרת הקורס:
למידת דרכי הקשבה להיבטים רגשיים כפי שהם באים לידי ביטוי בבישול, תוך חשיפה לתיאוריות וגישות טיפוליות שונות. 
למידת תיאוריות מעולם הטיפול וחיבורן למטבח הרגשי
התנסות מעשית במהלך הקורס, תוך שימוש ויישום הידע אשר נלמד במסגרת הקורס.
השתתפות בקבוצת הדרכה התומכת בהתנסות המעשית
חשיפה והתנסות בדיסציפלינות שונות בעלות נקודות השקה לעולם הטיפול באמצעות בישול
 
בין נושאי הקורס:
תיאוריות פסיכולוגיות ומושגים מעולם הטיפול הרגשי: התקשרות, לא מודע, יחסי אובייקט, הזנה, יחסי אם-תינוק, העברה והעברה נגדית
מודעות סומטיות
הקמת מטבח במרחב חינוכי
הפרעות אכילה ויחסי האכלה
טראומה
פגיעות מיניות
דיכאון ואובדנות
מיפוי מנטאלי
יוטאגוגיה ופדגוגיות חדשניות
פוטותרפיה ובישול
כלים אימוניים
ליווי פרקטיקום מעשי במסגרת החינוכית

 

קהל יעד:

מורים, תראפיסטים, מרפאים בעיסוק, יועצות חינוכיות, עו"ס, צוותי חינוך בלתי פורמאלי, מנחי הורים, מורים להוראה מתקנת וחינוך מיוחד, מדריכי הוסטלים ופנימיות

תנאי קבלה:
תואר ראשון לפחות ממוסד אקדמי מוכר 
ניסיון משמעותי בעבודה חינוכית או טיפולית
ראיון אישי/ועדת קבלה
 
 
חובות בקורס:
פרקטיקום אישי וקבוצתי – הלומד/ת מחויב/ת ב-40 שעות פרקטיקום מעשי
הצגת מקרים בקבוצות ההדרכה
הגשת מטלות
קריאת מאמרים
הכנת משימות בישוליות
השתתפות בסיורים לימודיים

 

מועד הקורס:
ימי שני, בין השעות 17:00–22:00
הלימודים מתקיימים בזום, פרט ל-4 סיורים בשטח
 
לאחר תשלום דמי ההרשמה, יישלח לכל נרשם בדואר האלקטרוני שאלון מקוון שבו יהיה ניתן לבחור את המועד המועדף. השאלון יהווה בסיס לראיון האישי בוועדת הקבלה. יש להיערך עם מסמכים המעידים על לימודים אקדמיים
 

לשליחת הודעה בוואטסאפ לרכזת התוכנית לחצו כאן

שנה: תשפ"ד
תאריך פתיחה: 16.10.2023
היקף הקורס: שנתי
היקף שעות: 180
מספר מפגשים: 30
מחיר הקורס: 8,500 ש"ח
סכום לחיוב / מקדמה: ₪200.00
הכרה לגמול השתלמות/ קידום מקצועי:
מוכר לקידום מקצועי לעו"ה בהיקף של 6 ש"ש
מוכר ללימודים במסגרת שנת שבתון בהיקף של 6 ש"ש לימודי חובה
איש קשר: קרן בן יעקב
טלפון לפרטים: 08-8588132 I וואטסאפ 054-9609804
דוא"ל : Keren_b@achva.ac.il
הערות:
פתיחת הקורס מותנית במספר הנרשמים
דמי רישום: בעת הרישום לקורס ישולמו דמי רישום בסך 200 ש"ח כתנאי להזמנה לראיון קבלה אישי (סכום זה לא יוחזר במקרה של אי קבלה או אי פתיחת התוכנית) שכר הלימוד לקורס יוסדר לאחר הקבלה לתוכנית. למתקבלים לתוכנית יקוזזו דמי הרישום משכר הלימוד של הקורס
מחיר: ₪200.00
₪0.00

הבישול החינוכי הרגשי הוא תחום פעילות חדש יחסית במערכת החינוך. 
בתחום זה מתרחש עיסוק מובנה במכלול הפעולות הקשורות לאוכל או לשלבים בהתקנתו. במטבח הרגשי המבשל/ת והמנחה נפגשים לעסוק במזון ולהתבונן בנגזרות הנפשיות שמשתקפות מתוך העשייה, בד בבד עם רכישת כלי פדגוגי חדשני להוראה. 
בקורס מושם דגש על עבודה התנסותית, תוך הדרכה מתמדת בקבוצות הדרכה.
בקורס יתארחו מרצים אורחים ויתקיימו 4 סיורים