הכשרת יועצי.ות שינה לפי המודל המחומש - היברידי - תשפ"ג

עדי ולטר – M.A בקרימינולוגיה קלינית (אוניברסיטת בר אילן 2007) יועצת שינה מוסמכת משנת 2011, מדריכת הורים מוסמכת בשיטת מיכל דליות משנת 2013 ומדריכה מוסמכת להורים למתבגרים בשיטת אדלר משנת 2017. כמו כן, בוגרת הכשרות בנושא פיענוח ציורי ילדים, ליווי משפחות עם תאומים ושלישיות, וייעוץ שינה לילדים על הרצף האוטיסטי. משנת 2016 מלמדת בבית הספר הבין-לאומי להדרכת הורים  (Tenafly Therapy Group) בניו ג'רזי, ארצות הברית ומכשירה סטודנטיות להדרכת הורים בתחום השינה של פעוטות וילדים. בעלת ניסיון רב בטיפול ובהדרכה של מבוגרים וילדים, בהנחיית קבוצות ובעבודה עם אנשים.
הילה שקד - בוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות עם התמחות בחינוך, עוסקת בתחומי הלידה וההורות מזה 17 שנה - הכנה ללידה (2006), הדרכת הנקה (2007) וייעוץ שינה לתינוקות ולפעוטות (2011).  בנוסף, בוגרת הכשרות בתחומים של אימון NLP ורפואה משלימה.
ההבנה של השפעות השינה או חוסר השינה על תפקוד התינוק, הילד וההורה ברורה היום יותר מעבר. הורים רבים מבינים את הצורך של ילדיהם בשינה טובה, ולכן פונים להדרכה ולליווי של יועצ/ת שינה מוסמך.ת.
קורס הכשרת יועצי.ות שינה לפי המודל המחומש מכשיר את הלומדות ללוות משפחות בדרך לשינה רצופה לאורך כל הלילה.
הקורס נבנה על ידי שתי יועצות שינה ותיקות מתוך מחקר מעמיק, חשיבה רחבה וניסיון רב, על מנת שהלומדים יקבלו ארגז עשיר של כלים מעשיים בדרך לליווי משפחות ולהבנה של מבנה השינה של הילדים ואופייה, בבית ובמסגרות החינוכיות.
המודל מתבונן בראש ובראשונה על צרכיו הפיזיים והרגשיים של התינוק ובהמשך נתבונן גם בהורים שעומדים מולנו, תוך הבנה של סגנונות ההורות השונים.
הקורס יתקיים בלמידה היברידית, חלקו פרונטלי וחלקו בזום.
במהלך הקורס תקבל.י ידע תיאורטי רב ומעמיק בנושא שינה של תינוקות וילדים, הנקה, האכלה וליווי התפתחותי. עלות הקורס כוללת שעות פרקטיקום -  ליווי של משפחה בתהליך שינה מלא עם הדרכה צמודה של מנחות הקורס. גיוס משפחה לתהליך הוא באחריות הלומד.ת הקורס.

מטרת הקורס:
חשיפה והיכרות עם כל מה שקשור בשינה של תינוקות, החל מתיאוריה, פיזיולוגיה, סביבה, התפתחות תינוקות, שיטות חינוך והקשר שלהן לשינה, בניית סדר יום, קושי בוויסות חושי ורגשי והקשר שלהם לשינה ויישום כל החומר הנלמד בליווי משפחה בייעוץ שינה.

חלק מנושאי הלימוד בהם נעסוק בקורס:
•מהי בעיית שינה?
•הפיזיולוגיה של השינה
•הבנה של התינוק והילד מלידה ועד גיל 5
•בנייה של סדר יום בהתאם לגיל התינוק
•מהן הסיבות להתעוררות בלילה?
•הנקה/האכלה מבקבוק ושינה והקשר ביניהן
•השפעת המזג של הילד על אופי השינה
•ויסות חושי ורגשי של התינוק והילד
•סיבות לנסיגה בשינה ודרכי התמודדות

תנאי קבלה:
ראיון אישי
בעת הרישום ישולמו דמי הרשמה בסך 200 ש"ח כתנאי להזמנה לראיון אישי (סכום זה לא יוחזר במקרה של אי קבלה או אי פתיחת התכנית)
לאחר הקבלה לתכנית תשולם מקדמה מתוך שכר הלימוד הכללי בגובה של 1,000 ש"ח.
לאחר פתיחת התכנית והתחלת הלימודים תשולם יתרת שכר הלימוד ע"ס 1900 ש"ח.
במידה וקרן ההשתלמות לא תכסה את שכר הלימוד במלואו , ישלם הסטודנט את ההפרש. על הסטודנט חלה האחריות המלאה לתשלום שכר הלימוד במלואו.
*(דמי הרישום לא יוחזרו במקרה של אי קבלה ללימודים או אי פתיחת התכנית)

חובות בקורס:

השתתפות פעילה ב-80% מהמפגשים, ביצוע מטלות אישיות לקראת ותוך כדי המפגשים, סיום הפרקטיקום.

מועד הקורס:

יום א', בין השעות: 20:30-16:30

סמסטר: א'
שנה: תשפ"ג
תאריך פתיחה: 23.10.2022
היקף הקורס: סמסטריאלי
היקף שעות: 80
מספר מפגשים: 16
מחיר הקורס: 2900, 200 ש"ח דמי רישום
סכום לחיוב / מקדמה: ₪200.00
תעודה: הקורס מעניק תעודה מטעם המכללה האקדמית אחוה על לימודים בתחום
איש קשר: קרן בן יעקב
טלפון לפרטים: 08-8588132
הערות:
פתיחת הקורס מותנית במספר הנרשמים
דמי רישום: 200
מחיר: ₪200.00
הקורס יתקיים בלמידה היברידית, חלקו פרונטלי וחלקו בזום.