טיפול באמנויות כאמצעי להבנת התלמיד-תשפ"א

מרצה: ייעל זיידל, תראפיסטית באמנות (M.A), מטפלת דיאדית, מדריכת הורים, מנחת קבוצות וסדנאות. עובדת במרכז הורים וילדים ביד בנימין ובעלת קליניקה פרטית לטיפול באמנות

עובדי הוראה רבים מחפשים כלים חדשים להעשרת "ארגז הכלים" בעבודה עם ילדים. הקורס מאפשר הדגמה והתנסות חווייתיות בכלים מתחום הטיפול ושילובם בעבודת ההוראה השוטפת.

נושאי הקורס:

• חומרי האמנות, טכניקות ומשמעות
  • הכרת תיאוריות חברה ופסיכולוגיה וחיבורן לעולם החינוך
  • הדגמה והתנסות חווייתית בכלים ספציפיים מתחום הטיפול
מטרת הקורס:

מטרת הקורס היא הכרות עם יסודות הטיפול באומנות בהקשר לתרומתם בעבודה עם אוכלוסיות מגוונות. בקורס נכיר תיאוריות ואסכולות בתחום הטיפול באומנות, תוך תרגול הטכניקות והמיומנויות הנדרשות להתערבות בכלי היצירתי בתהליכים הטיפוליים. הקורס מזמין להתנסות ויצירה בהבעה, נשים דגש על בחינת החומרים השונים והעמקה ביכולת ההסמלה והדימוי. הקורס יתמקד בהרחבת תפקיד עובד ההוראה בשילוב אומנויות, תהליכי אבחון והערכה. בשיעור, המשתתפים יפתחו קשב פנימי לתהליכים המתחוללים אצלם דרך העבודה היצירתית. השיעור יורכב מחלק עיוני וחלק התנסותי.

קהל יעד:

עו"ה הפוגשים את התלמיד וקשייו, ומעוניינים להוסיף לארגז הכלים החינוכי שלהם טכניקות התערבות מתחום הטיפול באמנות, ומעוניינים לעבור תהליך פנימי משמעותי כדי להבין את עצמם, ונגזרת לזה, את התלמידים שלהם באופן רחב ומעמיק יותר.

חובות בקורס:

השתתפות מלאה ופעילה, יומן אישי ותיעוד עבודות באמצעות צילום, עבודת סיכום אישית על-פי תהליך שנעשה במהלך הקורס, קריאה בביליוגרפית באופן רציף ובצמוד לשיעורים.

מועד הקורס:

ימי א' , בין השעות 08:30 עד 11:45

סמסטר: א'
שנה: תשפ"א
תאריך פתיחה: 25.10.2020
היקף הקורס: סמסטריאלי
שעות שנתיות: 2
היקף שעות: 60
מספר מפגשים: 15
מחיר הקורס: 1850.00 ₪, דמי רישום 250 ש"ח
סכום לחיוב / מקדמה: ₪400.00
הכרה לגמול השתלמות/ קידום מקצועי: