איך מסבירים את יום הזיכרון לילדים?

תאריך הפרסום: 
יום ב', 20.04.2015
שם המדיה: 
וואלה!
שם הכתב: 
ד"ר בלהה פריינטה

יום הזיכרון לחללי צה"ל ונפגעי פעילויות האיבה הוא יום קשה למבוגרים, אבל גם לילדים. חוסר ההבנה של הטקסים, אווירת האבל והצפירה עשוים לפתח בילדים חרדות. איך מתמודדים עם זה?

 

השבוע מתייחדת מדינת ישראל עם זכר חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה. ילדים קטנים חווים, כל אחד בדרכו, את האווירה הקשה, העצב והשכול, שכולנו שותפים להם. הורים ואנשי חינוך מתעסקים בסוגיה האם מתאים וראוי לחשוף ילדים צעירים בגיל הגן לתכני יום הזיכרון והאם חשיפה שכזו לא תגרום ליצירת טראומה, חרדות ופחדים מיותרים?

המציאות שבה אנו חיים לא מאפשרת לנו להתעלם מיום הזיכרון, פשוט כי הוא נמצא בכל מקום – ברחוב, בתקשורת, באנשים מסביב וכמובן בצפירה. במצבים בהם הילד חש כי ישנו שינוי כה משמעותי בסביבתו, ואין מבוגר שיתווך לו באופן אמין ואותנטי את חוויותיו ותחושותיו, הוא עלול לפתח חרדות וחשדנות כלפי סביבתו. בשל כך, דווקא ההתעלמות המוחלטת מתכני היום והניסיון לטייח את התכנים שעומדים בבסיסו היא זו שעשויה ליצור חרדות מיותרות אצל ילדים הזקוקים לוודאות.

ילדים חשים מיד כשהמבוגרים סביבם מנסים לעמעמם את האמת ואי וודאות ומסרים לא ברורים, יוצרים אי אמון בין הילד למבוגר. חשוב לדעת שאצל ילדים שנוטים לפחדים אי וודאות רק תגביר את החרדות...

מיקום באתר: 
כותבים עלינו