ספר: אפשר גם אחרת, סיפורי הצלחה של שותפויות הורים בבית הספר

פורסם ע"י: יעל פישר
שנת הוצאה: 2011
שם הספר/כתב העת: אפשר גם אחרת, סיפורי הצלחה של שותפויות הורים בבית הספר

הספר מתעד סיפורי הצלחה של שילוב הורים במוסדות חינוך. מטרתו של הספר כפולה: האחת - לנסות ולהמשיג מהו שיתוף הורים טוב; והאחרת - לספר סיפורי הצלחה של שלושה בתי ספר, וכך לאפשר לבתי ספר שמעוניינים בכך ללמוד מההצלחות המתוארות. מטרתו של הספר אינה להציג מודל אחד טוב, שכן כל בית ספר יכול ואף צריך לבחור את המתאים לו ביותר. הוא יכול לאמץ במלואן הצלחות של אחרים, או לאמץ לעצמו רק חלקים שלהן. בשני המקרים, אם ברצונו להשביח את עבודתו עם ההורים, עליו לבוא ולומר לעצמו "אפשר גם אחרת". ד"ר יעל פישר היא מרצה בכירה ב"אחוה" - המכללה האקדמית לחינוך, חוקרת בכירה במכון סאלד - המכון הארצי למחקר במדעי ההתנהגות, ויועצת אקדמית למוסדות חינוך רבים, לרשויות מקומיות ולמשרד החינוך. שותפה לפיתוח המדיניות של הכשרת מנהלי בתי ספר בישראל והכשירה דורות רבים של מנהלים במגזר היהודי, הערבי והדרוזי. בשנים האחרונות עסקה רבות בחקר מקומם של ההורים בבית הספר. מומחית גם בתחומים של מיומנויות ניהול, מדיניות החינוך ופיתוח מצוינות, ומרצה עליהם בפורומים מגוונים. ספרה הראשון, הדרך למצוינות: סיפורי הצלחה של בתי ספר (2008 ), המתעד סיפורי הצלחה של בתי ספר שנחשבו טובים והצליחו להיהפך למצוינים, תרם רבות להבנת התהליכים בבית הספר המובילים למצוינות פדגוגית וארגונית וכן לקשרי קהילה מוצלחים של בית הספר.