תזונה נכונה - תשפ"ג

מרצה: ד"ר יעל דומוביץ
נכיר את מרכיבי המזון העיקריים, את הקשרים בין התזונה המערבית של המאה ה-21 לתפקוד ולבריאות הגוף. נבין מהן השפעות התזונה על התפתחות הילד והמבוגר.
חשיבות המזון לגוף ותלות בין המצב הפיסיולוגי לבין צורכי הגוף.
אבות המזון למה וכמה?
הכרת משק הוויטמינים והמינרלים. הרלוונטיות של מרכיבים אלה לתהליכי החיים.
האנרגיה בתזונה: הקשר בין אנרגיה לבין תהליכי השמנה או הרזייה.
השפעות התזונה על האדם ובריאותו: השפעות מידיות והשפעות מצטברות.
מבעיות התזונה המודרנית: כולסטרול, טריגליצרידים והקשר לתזונה.
תזונה והתפתחות הילד.
תזונה והשפעותיה על ההתנהגות והלמידה.
דיאטות וקבוצות תמיכה.
 
 
מטרת הקורס:

לבחון את השפעות התזונה על האדם ובריאותו. להכיר את הקשרים בין פעילות גופנית ותזונה. להבין את חשיבות המזון לגוף. לבחון את התזונה והשפעותיה על ההתנהגות והלמידה.

תנאי קבלה:

ידע וניסיון בגלישה באינטרנט ובדואר אלקטרוני.
שליטה בMicrosoft Word
יכולת ניהול זמן.

חובות בקורס:

השתתפות פעילה במהלך הקורס, השתתפות בשני מפגשים און- ליין והגשת מטלות. כל הקורס מתבצע בלמידה מרחוק.

מועד הקורס:
בין התאריכים: 7.11.2022 עד 17.4.2023
הרישום עדיין פתוח ואפשר להירשם, מכוון שהלימוד בקצב אישי
 
סמסטר: א'
שנה: תשפ"ג
תאריך פתיחה: 07.11.2022
היקף הקורס: סמסטריאלי
שעות שנתיות: 2
היקף שעות: 60
מחיר הקורס: 620.00 ₪
סכום לחיוב / מקדמה: ₪620.00
הכרה לגמול השתלמות/ קידום מקצועי:
מוכר לקידום מקצועי רק לעובדי הוראה במשרד החינוך בעולם הישן, עוז לתמורה וגם במתווה אופק חדש
מוכר ללימודי חובה בשבתון
טלפון לפרטים: 08-8588060
דוא"ל : daat@achva.ac.il
הערות:
פתיחת הקורס מותנית במספר הנרשמים
דמי רישום: 150 ₪, רכישה באינטרנט 0.00 ₪.
מחיר: ₪620.00
₪0.00
נכיר את מרכיבי המזון העיקריים, את הקשרים בין התזונה המערבית של המאה ה-21 לתפקוד ולבריאות הגוף. נבין מהן השפעות התזונה על התפתחות הילד והמבוגר.
חשיבות המזון לגוף ותלות בין המצב הפיסיולוגי לבין צורכי הגוף.
אבות המזון למה וכמה?
הכרת משק הוויטמינים והמינרלים. הרלוונטיות של מרכיבים אלה לתהליכי החיים.
האנרגיה בתזונה: הקשר בין אנרגיה לבין תהליכי השמנה או הרזייה.
השפעות התזונה על האדם ובריאותו: השפעות מידיות והשפעות מצטברות.
מבעיות התזונה המודרנית: כולסטרול, טריגליצרידים והקשר לתזונה.
תזונה והתפתחות הילד.
תזונה והשפעותיה על ההתנהגות והלמידה.
דיאטות וקבוצות תמיכה.