מדלק עד מזון: העתיד טמון באצות חד תאיות

תאריך הפרסום: 
Mon, 29.05.2017
שם המדיה: 
הארץ
שם הכתב: 
יעל ארליך

 

מחקר שנעשה באוניברסיטת בן גוריון על האצה פורפירידיום (Porphyridium) הוביל גם הוא לשימוש תעשייתי.

בשיטה שפיתחה פרופ' שוש ארד

אפשר להפיק מתוך האצה, פוליסכריד המשמש כג'ל בתעשיית הקוסמטיקה. השיטה  נמכרה לחברה הישראלית פרוטרום, המייצרת כיום את הפוליסכריד במפעל בגילת שבצפון הנגב. לפוליסכריד זה תכונות אנטיויראליות ואנטי-דלקתיות כך שיש לו יישומים פוטנציאליים בתחום הפרמצבטיקה, הדרמטולוגיה והקוסמטיקה.

למאמר המלא

 

 

 

 

מיקום באתר: 
כותבים עלינו