מערכת מידע למאפיית בית הלחם והמאפה

מחלקה: מערכות מידע

מגישות: בתאל מלסה, רוני נקש ונוי טופצ'י

מנחה: פרופ' אהוד גודס

סטודנטיות מציגות פרויקט גמר במערכות מידע

1

על הארגון
מאפיית בית הלחם והמאפה היא מאפייה עצמאית בקריית גת. לעסק יש 3 סניפים שונים בעיר. בית העסק משלב מסורת אפייה ארוכת שנים יחד עם הקפדה על איכות וטריות. המאפייה מציעה מגוון עשיר של לחמים: לחמי בריאות, לחמים דלי קלוריות, חלות, פיתות, לחמניות ומגוון גדול של עוגות ועוגיות. בנוסף, קיימים מוצרים שונים כגון, טוסטים, סלטים ומוצרי חלב, דבר המאפשר ללקוח לבצע קנייה מיטבית במקום אחד. כל סניף מונה בין 8-4 עובדים: קופאיות, אופים, אחראי משמרת ומנהל. שעות פעילות המאפייה בין 6 בבוקר ועד חצות. 

2

מוטיבציה
כיום למאפייה אין ניהול מלאי וההזמנות מתבצעות בצורה ידנית על-ידי המנהלים. מדובר בביצוע איטי ומסורבל. כמו כן, קיים צורך בניהול עובדים ויצירת משמרות בצורה ממוחשבת. בנוסף, יש לתת ללקוחות אפשרות להשתמש בממשק אינטראקטיבי ולתת מענה עבור ניהול הזמנות ספקים 

3

מסקנות
☚חלוקת זמן בצורה יעילה בין אבני הדרך השונות, מהווה יכולת עמידה בלוח הזמנים

☚בחירת ארכיטקטורה חדשנית וידועה בשוק, המאפשרת פיתוח מערכת יעילה ומובנת

☚הטכנולוגיה הנבחרת תומכת בעיצוב רספונסיבי, כך שההתאמה תוכל להיעשות בקלות בעתיד, בהתאם לדרישות הלקוח