"*" אינדוקטור שדות חובה
מתעניינים/ות בלימודים? השאירו פרטים ונחזור אליכם/ן
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם או חייגו כבר עכשיו 3622*
"*" אינדוקטור שדות חובה
האם ידעתם שהאוכל המעובד שאנחנו צורכים היום לא משפיע רק על הבריאות שלנו, אלא גם על מבנה הפנים? מסתבר שיש קשר בין התזונה המודרנית והמרקמים השונים של האוכל למבנה הלסת והצפיפות של השיניים. דולב ברוורמן, קלינאי תקשורת וראש תחום הדיבור בקליניקה להפרעות בתקשורת אקדמית אחוה, על נושא לא שגרתי
"בעצם אוכל, או יותר נכון, מה שאנחנו אוכלים מאוד מאוד משפיע. כדי לעודד את הגדילה של הלסת אנחנו צריכים גירוי פיזי ומכני חזק. אכילה של מרקמים קשים תורמים להתפתחות הלסתות והגירוי שנוצר בעקבות המזונות הקשים מעודד את ההתפתחות של הפנים".
"כבר בשנת 1939 היה חוקר שהוציא ספר בדיוק בנושא הזה. הוא הסתובב בכל העולם במשך עשור בכל מיני תרבויות ילדיות ולא ילדיות וראה שהפנים של הילדים בתרבויות ילדיות היו יותר רחבות, הם סבלו פחות מעששת, השיניים שלהם היו יותר ישרות והיו פחות הפרעות סגר".
"לא הייתי מבחין בין האוכל התעשייתי לבין האוכל הביתי. חשוב שהאוכל יהיה אוכל איכותי, פחות מעובד ופחות מתועש. אותו חוקר ראה שאנשים שגדלו בכפרים הנדחים ואכלו את האוכל שלהם שהיה הרבה יותר סיבי, לעומת אנשים באותו כפר שאכלו אוכל שהוא היה יותר מערבי האנשים עם האוכל המערבי היו עם קשתות לסת, קשתות שיניים, ישרות יותר, יותר עששת ופחות סגר".
"לצערנו, היום הדור הצעיר באמת לועס פחות כי האוכל רך יותר. אם היום אמא תלך עם הילד שלה לגן שעשועים היא תפתח לו שקית במבה שזה אוכל מאוד מאוד רך. הרבה יותר טוב לאכול תפוח, גזר או סלרי, כי אנחנו בעצם רוצים את הגירוי הזה על הלסתות. פעם, בגלל שאנשים אכלו אוכל שהוא קשה הפנים היו רחבות יותר ומעברי האוויר היו גדולים יותר. היום הפנים הפכו להיות יותר ארוכים וצרים וגם דרכי האוויר הצטמצמו, מה שמעלה סיכון לדום נשימה בשינה ונחירה".
לראיון המלא לחצו על הלינק…