הפדרציה של חברות מדעי העצב באירופה (FENS, Federation of European Neuroscience Societies) העניקה ביולי השנה (2020) את פרס המנטור המצטיין לפרופ' אבישי הניק, דיקן בית הספר לתארים מתקדמים במכללה האקדמית אחוה. הפרס הוענק בכנס השנתי של הפדרציה והוא מוענק למדען אחד בשנה.
במרכזם של הקריטריונים לבחירה במועמד לפרס מחויבות להדרכה ולליווי של סטודנטים לדוקטורט ולפוסט דוקטורט, תמיכה ועידוד סטודנטים החווים קשיים מקצועיים ואישיים, סיוע בהתוויית הקריירה של הדוקטורנטים והפוסט דוקטורנטים ועידוד חוקרים צעירים מחוץ למעגל המידי של מעבדת המועמד.
ד"ר אייל קלנטרוף, מהאוניברסיטה העברית שהיה תלמידו של פרופ' הניק, אסף עדויות ומכתבים מעשרות אנשים, בישראל ובחו"ל (איטליה, קנדה, בריטניה, ועוד), שהיו במעבדה של פרופ' הניק במהלך הקריירה שלהם או שנועצו בו בצורה כלשהי, וכל אלה הוגשו לוועדת הפרס.
יו"ר ועדת הפרס, פרופ' פירטה הוטולינן מפינלנד, ציינה כי מכתבי ההמלצה עבור פרופ' הניק היו מרשימים בצורה יוצאת דופן. היא ציטטה מספר משפטים מן המכתבים ביניהם: "בחירתו של אבישי כמדריך לדוקטורט, לא הייתה רק החלטה נבונה מבחינת הקריירה שלי, אלא הייתה אירוע ששינה את חיי", "הוא אישיות מיוחדת הנשארת בקשר עם הסטודנטים וממשיך לתמוך ולעודד אותנו אחרי צאתנו מן המעבדה כשאנו חווים קשיים אישיים או מקצועיים", "הוא משרה התלהבות ובטחון". רבים מהסטודנטים, שהם עתה חברי סגל, ציינו שהם עושים מאמץ ללכת בדרכו של אבישי במעבדות שלהם.
עד כה סיימו במעבדתו של אבישי הניק 40 דוקטורנטים ודוקטורנטיות ולמעלה מ-10 פוסט דוקטורנטים(יות). כמו כן, שהו במעבדה, במהלך השנים, חוקרים וחוקרות שבאו מעבר לים ממדינות שונות. חלק נכבד מהחוקרים ומהחוקרות הללו משמשים היום מרצים ופרופסורים במוסדות אקדמיים שונים בארץ ובעולם, ביניהם, אוניברסיטת אוקספורד ואוניברסיטת בנגור, ויילס, בבריטניה, אוניברסיטת מילנו-ביקוקה ואוניברסיטת פביה באיטליה, האוניברסיטה העברית ירושלים, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בר-אילן ואוניברסיטת בן-גוריון בנגב.
"אני מאמין שהיכולות שלי כמנטור עוצבו ושופרו לאורך השנים. אני מנסה כל העת להקשיב לסטודנטים שלי, לצרכים שלהם, לקשיים שלהם וללמוד מההערות וההצעות שלהם", סיפר פרופ' הניק בראיון לרגל הענקת הפרס. "ניסיתי ליצור מעבדה עם התנאים הנוחים ביותר ללמידה ולמחקר שבה אנשים עוזרים אחד לשני. שמעבר ללחץ שבו נמצאים דוקטורנטים ופוסט דוקטורנטים הם יגלו שמדע יכול להיות כיף, מעניין ומהנה. רק להיות מועמד לפרס זה כבוד גדול, ולזכות בו היה בהחלט תענוג גדול עוד יותר".