החיידקים הם יצורים חד תאיים, פרוקריוטים (חסרי קרום גרעין), החיידקים יכולים להתקיים בסביבות מחיה מגוונות, קיימים חיידקים שיכולים לחיות בטמפרטורה מעל טמפרטורת הרתיחה של המים, ויש חיידקים היכולים לחיות באזורים שבהם הטמפרטורה הרבה מתחת נקודת הקיפאון, קיימים חיידקים העמידים לרמות קרינה גבוהות. יש חיידקים החיים בגופנו והם חשובים מאוד לבריאותנו, ובנגוד לחיידקים אלה יש חיידקים שגורמים לזיהום ויכולים לגרום
למחלות באדם.
כיום ניתן לטפל ברוב המחלות הזיהומיות שמקורן בחיידקים, באנטיביוטיקה (חומר הפוגע בהתרבות החיידק), אך בשנים האחרונות מתגלים חיידקים רבים העמידים לסוג מסוים של אנטיביוטיקה ואף כאלו העמידים למספר סוגים.
החוקרים מחפשים חומרים טבעיים שפועלים כאנטיביוטיקה טבעית ויכולים להחליף אנטיביוטיקה סינטטית למשל שום, דבש, שמן אורגנו, כורכום, תמצית
עלי זית, ג'ינג'ר, פלפל צ'ילי.
קיימים מחקרים המראים שפלפל צ'ילי פועל כחומר כאנטי-בקטריאלי וכי הוא מראה תכונות אנטי פטרייתיות. מחקרים הצביעו על החומר האחראי לחריפות של
פלפלת הצ'ילי קפסאיצין, כחומר המעכב באופן ספציפי את הגידול של חיידקים.
השערת הניסוי נשענת על כך שככל שהנפח של פלפל צ'ילי גבוה יותר, התרבות וחיות החיידקים תרד.