גידול באוכלוסיית העולם אשר אינו תואם עליה בגידול משאבים שיוכלו לתמוך באוכלוסייה הגדלה, גורם לעליה במספר בני האדם שחיים ללא בטחון תזונתי. מצב מתפתח זה מצריך פיתוח פתרונות עכשוויים להתמודדות עם גידול האוכלוסייה וירידה במקורות המזון. שיטות גידול המזון הנהוגות היום הינן בעלות השלכות שליליות על הסביבה ואינן ברות קיימא. לעומתן, אקוופוניקה נחשבת לאחת מגישות הייצור העתידיות להתמקד בהן, מכיוון שהיא מציעה הזדמנויות לחדשנות וייצור בסביבות שבהן חקלאות מסורתית לא מתאפשרת. אקוופוניקה היא שיטה ברת קיימא המשלבת חקלאות ימית והידרופוניקה במערכת סגורה. במערכת אקוופונית הפרשות הדגים ושאריות המזון מהווים חומרי הזנה לצמחים אשר מסננים וממחזרים את המים בחזרה לדגים כך שיש חסכון משמעותי במים ולא נדרשים משאבים נוספים לייצור הצמחים ואין שחרור של חומרים לסביבה.