תזמון ארוחות מטופלים בי"ח 'מרחבים'

מחלקה: מערכות מידע

מגישים: סהר לוי, אושר טיב, שלומי כהן

מנחים: ד"ר ירון בן-זכאי ותומר לוי מטעם בי"ח

1

רקע
המרכז הרפואי לבריאות הנפש בי"ח 'מרחיבים' בבאר יעקב - נס ציונה הוא בית חולים פסיכיאטרי הממוקם במרכז הארץ, המרכז מציע שירותים מקיפים בתחום בריאות הנפש. במרכז ישנו מטבח מבשל הדואג למזון עבור שני המרכזים, רופאים ודיאטנים מזינים לכל מטופל את האבחנה הרפואית וסוג הדיאטה אותה הוא נדרש לקבל, המטופל צריך לקבל ארוחה תואמת לסוג הדיאטה מהמטבח.

2

הבעיה
כיום אין תיאום בין אבחנה רפואית וסוג דיאטה, לסוג ארוחה שהמטופל צריך לקבל. בשל כך המטבח אינו עובד בצורה מיטבית ולא נערך בצורה יעילה לכמות וסוג המנות אותן הוא נדרש לספק באופן יומי למחלקות השונות בבית החולים

3

הפתרון
פיתוח מענה טכנולוגי לפער הקיים בבית החולים באמצעות 2 מערכות:
1. בניית מערכת קליטת דו"חות, עיבודם והפקת דו"ח מתכלל המסתמך על המערכת הקיימת כיום ('פרומתאוס')
2. מענה טכנולוגי עתידי - בניית מערכת מידע חדשה המבוססת בינה מלאכותית

4

פונקציות עיקריות
• פילוח כמויות מזון לכל מחלקה בבית החולים ויצירת דו"ח מתכלל
• התאמת תפריט לסוג דיאטה
• שמירת הנתונים ב-Data Base עדכון נתונים ושימוש בנתונים
• דשבורד מנהלים, רישום וקליטת מטופל, רישום תרופה, דו"ח זריקת אוכל

הפרויקט זכה להערכה רבה מצד בי"ח והינו מוטמע במערכות בית החולים לשיפור מערך התזונה