מלימודים לקריירה- מה עושים לאחר התואר הראשון?

עם השאלה הזו פנינו לבוגרים אשר למדו במכללה האקדמית אחוה במסגרת התכנית לפסיכולוגיה ומדעי ההתנהגות של אוניברסיטת בן גוריון בנגב והנה תשובותיהם.

 

פרופ' רועי כהן קדוש ד``ר רועי כהן קדוש - הדרך המקצועית שבחרתי

לאחר לימודי התואר הראשון המשכתי ללימודי תואר שני ודוקטורט בנוירופסיכולוגיה באוניברסיטת בן גוריון בנגב. במהלך לימודי הדוקטורט התמחיתי במשך שנה כנוירופסיכולוג קליני במחלקה לשיקום חבלות מוח בבית לוינשטיין. עם השלמת הדוקטורט בהצטיינות, קיבלתי מלגות על מנת להמשיך את לימודי הפוסט-הדוקטורט שלי ב- University college Londonבאנגליה. בסיום לימודי הפוסט-דוקטורט, קיבלתי מימון ממספר גורמים, כולל מהארגון הבינלאומי לחקר המוח ומהאיחוד האירופי, על מנת לפתוח מעבדה משלי באוניברסיטת אוקספורד, אנגליה. המעבדה עוסקת בקשר שבין תהליכים קוגניטיביים ומנגנונים מוחיים. באמצעות שיטות חדשניות של גרייה מוחית והדמיה מוחית אנחנו חוקרים כיצד אנשים מבצעים פעולות מנטליות כמו חשיבה מתמטית, וכיצד ניתן לשפר את היכולות הקוגניטיביות שלהם על ידי התערבויות שונות בתהליכי הלמידה. במהלך השנים האחרונות פרסמתי מספר רב של מאמרים בכתבי-עת מן השורה הראשונה, וקיבלתי מספר פרסים בינלאומיים.

ד"ר מיכל פנחס ד``ר מיכל פנחס - הדרך המקצועית שבחרתי

לאחר סיום התואר הראשון למדתי לתואר שני במגמה הקוגניטיבית במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בן גוריון בנגב, ומיד לאחריו המשכתי ללימודי תואר שלישי בהנחיית פרופ' יוסי צלגוב. עבודת הדוקטורט שלי עסקה בעיבוד מספרים ובאופן ספציפי בייצוג המנטאלי של המספר אפס. עם סיום הדוקטורט נסעתי לפוסט-דוקטורט באוניברסיטת Duke בארצות הברית, שם חקרתי התפתחות מיומנות מספרית אצל ילדים בגילאים צעירים באמצעים התנהגותיים ובשיטות אלקטרופיזיולוגיות (EEG/ERP). כיום אני חברת סגל בחוג לפסיכולוגיה, המחלקה למדעי ההתנהגות, אוניברסיטת אריאל בשומרון, וממשיכה לחקור את התחום של חשיבה כמותית ואת המנגנונים הקוגניטיביים והמוחיים שעומדים בבסיסה של חשיבה זו.

רותם סער רותם סער - הדרך המקצועית שבחרתי

במהלך לימודי השנה השנייה לתואר הראשון השתתפתי במחקר רב-היקף העוסק בהשפעות הפיזיולוגיות, האנטומיות, הרגשיות והקוגניטיביות של סטרס ((Stress בקרב אוכלוסיית נבדקים הסובלים מהפרעת דחק בתר-חבלתית (פוסט-טראומה - PTSD). מוקד המחקר היה בבית החולים האוניברסיטאי "סורוקה" ומיד בסיום לימודי התואר הראשון בפסיכולוגיה הצטרפתי למעבדתו של פרופ' אלון פרידמן, המשכתי לתואר שני במדעי-המוח הקוגניטיביים, וכיום אני דוקטורנטית מן המניין במסלול המשולב במחלקה למדעי המוח והקוגניציה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. במסגרת עבודת הדוקטורט שלי, אני מובילה פרויקט רחב היקף העוסק בשינויים מוחיים סטרוקטוראליים ופונקציונאליים הנצפים בחולי PTSD, ובוחנת כיצד אלו מתווכים את הלקויות הקוגניטיביות והרגשיות הנצפות בהפרעה זו. תוצאות ראשוניות של העבודה זיכו אותי במלגת לימודים וכן במספר פרסים בכנסים בינלאומיים (ECNP, SOBP).

רות טרכטנברוט רות טרכטנברוט - הדרך המקצועית שבחרתי

לאחר לימודי התואר הראשון במדעי ההתנהגות, המשכתי ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית של המבוגר באוניברסיטת בר אילן. סיימתי את התואר בהצטיינות. את הפרקטיקום עשיתי בקליניקה בבר אילן ובמרפאת המבוגרים בגהה. התנסיתי בטיפולים בגישה הדינמית, סכמה תרפיה ו-CBT, כמו גם בראיונות ובאבחונים. התיזה שלי עסקה בקשר בין כאב נפשי, קשיי תקשורת והחומרה הרפואית של ניסיונות אובדניים. בימים אלה אני עובדת על פרסום מאמר בנושא. כיום אני מתמחה בפסיכולוגיה חינוכית בשפ"ח (שירות פסיכולוגי חינוכי) חולון, במסגרתה עוסקת בהתערבויות טיפוליות ואבחונים ברמה הפרטנית והמערכתית. בנוסף, אני עובדת כמתרגלת של קורס כתיבה מדעית באוניברסיטת ת"א ומחכה להתקבל להתמחות קלינית.

הילה סופר הילה סופר - הדרך המקצועית שבחרתי

לאחר לימודיי התואר הראשון, המשכתי ללמוד לתעודת הוראה של פסיכולוגיה וסוציולוגיה באוניברסיטת בן גוריון בנגב. בתום לימודים אלו המשכתי ללימודיי תואר שני בייעוץ חינוכי, אשר פיתחו את היכולת הרפלקטיבית שלי, סייעו לי להרחיב את נקודת מבטי אודות סיטואציות חינוכיות ולהבין את חשיבותה של העבודה המערכתית ושיתופי הפעולה במסגרתה. התואר השני בייעוץ מאפשר לעבוד בבתי ספר תחת משרד החינוך, אך גם במכללות או במסגרות בלתי פורמאליות כמו עמותות וארגונים שונים. כיום, אני עובדת כיועצת חינוכית בבית ספר יסודי בעיר ערד, ומרגישה מסופקת ושבעת רצון מאופי התפקיד ומהמקום. התפקיד רווי אתגרים ושאלות, וכולל עבודה עם קהלי יעד שונים, עבודה פרטנית ומערכתית במקביל והתנסויות רבות ומגוונות.

בועז פלק בועז פלק - הדרך המקצועית שבחרתי

לאחר סיום לימודי התואר הראשון, המשכתי לתואר שני בפסיכולוגיה חברתית באוניברסיטת חיפה. את התואר השני סיימתי כמצטיין דיקן של ביה"ס ללימודים מתקדמים, עם ציון תיזה של 97. התיזה שלי עסקה בחקר רגשות: אשמה וחשש מקנאה בהקשרים אינדיבידואליים וקבוצתיים. בימים אלה אני עושה התמחות בפסיכולוגיה חינוכית: עובד כפסיכולוג בבתי ספר ובגני ילדים- מטפל, מאבחן, עובד עם צוותים חינוכיים במערכת החינוך. במקביל, אני עובד כמטפל וכמאבחן גם במגזר הפרטי.

אפרת דיין אפרת דיין - הדרך המקצועית שבחרתי

לאחר לימודי התואר הראשון עבדתי כמתרגלת בקורס "פסיכולוגיה התפתחותית" במכללה, והתקבלתי לתואר שני באוניברסיטת בר אילן, במסלול קוגניציה רגש ומוח. התיזה שלי עוסקת באוכלוסייה של נוירוטיים- הפרעה אישיותית די שכיחה שהרבה אנשים סובלים ממנה ואפילו אינם מודעים לכך. אותם אנשים סובלים מדימוי עצמי נמוך, בעיות חברתיות, בעיות בתחום הזוגי וכו'. אני מבקשת לבדוק כיצד האוכלוסייה הזאת מתנהגת בסיטואציות חברתיות של מתן עזרה ושל חרדה חברתית. אני באופן אישי מאוד מתחברת לנושא הזה, בגלל נושא החרדה החברתית, הביישנות והסיטואציות החברתיות הבעייתיות בגילאי העשרים. המחקר שלי יכול לנסות ולעזור לצעירים להתמודד עם הבעיות האלה. בעתיד, אני חושבת להמשיך ללימודי דוקטורט ולהמשיך לחקור אוכלוסיות קליניות.

יונתן לוזר יונתן לוזר בטקס הענקת תעודות הצטיינות, כזוכה פרס המלג לשנת הלימודים תשעג לתרומה מיוחדת לקהילה

לאחר לימודי התואר הראשון, התקבלתי ללימודי תואר שני בתכנון ערים בטכניון, בתכנית "עתידים צוערים לשלטון המקומי". זוהי תכנית ייחודית בשיתוף עם משרד הפנים, משרד האוצר, המרכז לשלטון מקומי, מרכז המועצות האזוריות ומפעל הפייס, הפועלת להכשרת משרתי ציבור לרשויות המקומיות בישראל. לשלטון המקומי יכולת השפעה עצומה על חיי הפרט והקהילה ואני מקווה שהתואר ייתן בידי כלים לחולל שינוי חברתי אמיתי. במסגרת הלימודים אני מתמחה אצל מתכננת מחוז חיפה, וממשיך להתנדב בארגון "חברה טובה", ארגון ללא כוונת רווח, הפועל לקידום התנדבות בישראל.

חופית בר חופית בר - הדרך המקצועית שבחרתי

לאחר לימודיי התואר הראשון, עבדתי כעוזרת מחקר באוניברסיטת בן גוריון בנגב וכן עבדתי במסגרת ביתית כתרפיסטית לילדים על ספקטרום האוטיזם בגישה ההתנהגותית קוגניטיבית. כיום אני סטודנטית לתואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית באוניברסיטת תל אביב. הידע שרכשתי במכללה, החשיבה הביקורתית ולימודי הסטטיסטיקה בפרט היוו נקודת פתיחה טובה למסלול. התואר מאפשר לי לממש את היכולות האקדמיות שלי ולחקור, ולצד מענה לסקרנות מביא לי הרבה סיפוק והנאה. נוסף על לימודי התואר השני אני מתרגלת קורסים במכללה האקדמית אחוה. העמידה מול סטודנטים מהווה חוויה מעצימה עבורי ומאפשרת לי להעביר הלאה את התשוקה לידע ולאקדמיה בפרט.

לילך מדר לילך מדר - הדרך המקצועית שבחרתי

מיד לאחר סיום לימודי התואר הראשון, נרשמתי לתואר שני בלקויות למידה באוניברסיטת תל-אביב. במקביל שילבתי לימודים לתעודת אבחון לקויות למידה. במסגרת ה- M.A. העמקתי את הידע במאפיינים הקוגניטיביים, השפתיים, החברתיים והרגשיים של אנשים עם לקויות למידה. הלימודים הקנו לי התמחות תיאורטית, מחקרית ויישומית בתחום זה. לאחר סיום הלימודים, עבדתי כמאבחנת לקויות למידה ב"אגודת ניצן" וכמאבחנת מת"ל לסטודנטים להשכלה גבוהה. כיום אני עובדת כיועצת לקויות למידה ורכזת מרכז התמיכה לסטודנט בדיקנט הסטודנטים של המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון. במסגרת תפקידי אני מרכזת את ועדת ההתאמות, אחראית על מתן שירותי תמיכה לסטודנטים עם לקויות למידה, הפרעות קשב וצרכים אחרים.

צליל כהן צליל כהן - הדרך המקצועית שבחרתי

לאחר לימודי התואר הראשון, המשכתי לתואר שני בסוציולוגיה עם התמחות בפסיכולוגיה חברתית, באוניברסיטת בר אילן. בחרתי לעשות את מחקר התיזה שלה על עצמי, והוא עוסק בעיצוב זהות של נשים אקדמאיות מזרחיות בפריפריה. מדובר על מחקר איכותני, שעתיד להתבסס על ראיונות עומק של כעשרים נשים. המחקר מגדיר "נשים מזרחיות" כנשים שהן דור שלישי בארץ, ואחד מההורים בעל מוצא מזרחי. ככל הידוע זהו המחקר הראשון שעוסק בדור השלישי בהקשר זה. נקודת המוצא היא שבישראל עדיין ישנן סטיגמות חברתיות, פערים עדתיים וקשיים המאפיינים את האוכלוסייה שגרה בפריפריה.