"*" אינדוקטור שדות חובה
מתעניינים/ות בלימודים? השאירו פרטים ונחזור אליכם/ן
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם או חייגו כבר עכשיו 3622*
"*" אינדוקטור שדות חובה
מכשיר הקאונטר (או קליקר), המונה הקטן שסופר לחיצות, אותו רבים מאיתנו מכירים מהכניסה להצגות או לחדרי האוכל בבתי המלון, הפך לטרנד החדש של ילדים רבים בישראל. בבית הספר, בבית, עם חברות וחברים, תראו ילדים רבים אוחזים במכשיר ומקליקים בקדחתנות. לכאורה, מדובר בגאדג'ט פשוט, אך בפועל, השימוש בו עשוי להצביע על צרכים עמוקים יותר, במיוחד עבור ילדים עם קשיי קשב או רגישות חושית.
עבור ילדים עם הפרעת קשב וריכוז (ADHD), פעילות מוטורית קטנה ומתמשכת – כמו לחיצה חוזרת – יכולה דווקא לשפר את הריכוז. מחקרים מראים שתנועה קלה מסייעת לילדים עם ADHD להישאר ערניים וממוקדים. בדומה להתנועעות בזמן תפילה, התעסקות עם שיער, שימוש בעזרים כמו כדורי לחץ או 'ספינרים' – הלחיצות על הקאונטר מספקות להם עוגן תחושתי שיכול להפחית את הצורך בתנועות גדולות יותר כמו קימה, תזוזה בכיסא או חיפוש מתמיד אחר גירויים חיצוניים, המאפיינים ילדים עם ADHD. לילדים עם קשיים בוויסות חושי, הקאונטר עשוי להיות כלי לארגון התחושות שלהם. הוא משמש כמווסת של עומס חושי, על ידי יצירת גירוי קבוע וידוע בעולם מלא בהפתעות בלתי צפויות. עבור חלקם, הלחיצות מסייעות להירגע, בעוד שאחרים עלולים למצוא את עצם הקצב האינטנסיבי מטריד ומציף.
יעל גלין, פסיכולוגית שיקומית וחינוכית מומחית, מנהלת הקליניקה לפסיכולוגיה שיקומית באקדמית אחוה מסבירה על טרנד הקאונטר והקשר שלו להפרעות קשב וריכוז
לכתבה המלאה לחצו על הלינק…