"*" אינדוקטור שדות חובה
מתעניינים/ות בלימודים? השאירו פרטים ונחזור אליכם/ן
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם או חייגו כבר עכשיו 3622*
"*" אינדוקטור שדות חובה
לפני חמש שנים בדיוק, בשבוע האחרון של חודש אפריל 2018 הסתיימו כל מהדורות החדשות באזהרה על סכנה לשיטפונות חריגים בנחלי הנגב והערבה. באותו זמן תוכנן טיול גיבוש של המכינה הקדם-צבאית "בני ציון", ובו השתתפו תלמידי י"ב שהיו מועמדים להצטרף למכינה עם סיום לימודיהם. בעקבות אזהרות מזג האוויר שונה מסלול הטיול המתוכנן מנחל צאלים לנחל צפית בערבה.
25 נערים ונערות יצאו לטיול שבמהלכו נקלעו לשיטפון רב-עוצמה שבו נספו תשע נערות ונער אחד. אסון זה הותיר נפגעים רבים: הורים שכולים, משפחות בני הנוער שנהרגו, חבריהם בבתי הספר ובמכינה הקדם צבאית, וכל מי שהיה קרוב לנפגעים ולניצולים. סערת הנפש והמצוקה הרגשית הקשה היוו מהרגע הראשון פעמון אזעקה הקורא לסיוע רגשי שיש להעניקו במקביל לפעולות הפיזיות של המחלצים.
בישראל התפתח גוף ידע העוסק בטיפול רגשי לנפגעי אירועי אסון בעקבות אירועים ביטחוניים, אזרחיים וצבאיים. האחראים על הטיפול בנפגעים במרחב האזרחי הם גורמי משילות כמו פיקוד העורף, רשות חירום לאומית, ומשרד הרווחה והביטחון החברתי, ולצידם גופים מהמגזר השלישי כמו הקואליציה הישראלית לטראומה ועמותות החברות בה.
כאשר מדובר באסונות רבי-נפגעים המתרחשים במרחב האזרחי ואינם מוגדרים כביטחוניים, בולטת היעדרה של מערכת אזרחית שיכולה לתכלל את הגופים הפועלים ולקבל על עצמה אחריות רחבה למתן סיוע לנפגעי האסון.
פרופ' סמדר בן אשר, ראש התכנית לתואר שני בייעוץ חינוכי באחוה, על הצורך האקוטי בבניית מערך לטיפול רגשי מותאם לנפגעי אסון אזרחי רב נפגעים, במסגרת מחקר שערכה עם ד"ר תמר לביא מרצה במכללה ומומחית למצבי לחץ בנושא אסון נחל צפית.
לכתבה המלאה לחצו על הלינק…