"*" אינדוקטור שדות חובה
מתעניינים/ות בלימודים? השאירו פרטים ונחזור אליכם/ן
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם או חייגו כבר עכשיו 3622*
"*" אינדוקטור שדות חובה
האם יום נוסף בחיינו הוא רק רשימה של משימות ותחנות, או שאנו פוסעים בדרכנו מתוך חיבור עמוק למה שבאמת חשוב לנו? השאלה הזו – מהי המשמעות של לחיות את הערכים שלנו – נוגעת בכל אחד מאיתנו. הערכים שאנו מאמצים משקפים את מי שאנחנו, את החלומות שלנו, ואת הדרך שבה אנו מבקשים להשפיע על העולם שסביבנו.
הניסיון האישי שלנו, כמו גם מחקרים רבים בתחומי מדעי ההתנהגות, מראים שכאשר אנו תולים את תחושת המשמעות אך ורק בהישגים יוצאי דופן או ביעדים עתידיים, אנו עלולים להחמיץ את הרגעים הקטנים והיומיומיים שבהם מתרקמים החיים עצמם. במקום לחיות את ההווה, אנחנו מוצאים את עצמנו ממתינים – לעתיד שבו "הכול יסתדר", שבו "נהיה מאושרים באמת". הפילוסוף אלן דה בוטון כינה זאת "דחיית האושר" -אותה אמונה שנהיה מאושרים רק כשנשיג דבר מה מסוים, כשתתגשם המטרה. אך במציאות, הרגעים הטעונים במשמעות מתגלים לא פעם דווקא בשגרה, בקשרים האנושיים, בפעולות הקטנות הנובעות ממי שאנחנו ומה שחשוב לנו באמת.
לעומת זאת, אנשים שחיים את היומיום בהתאמה לערכיהם מדווחים על רמות גבוהות יותר של רווחה נפשית, של תחושת מימוש עצמי ושל קשרים חברתיים משמעותיים. אנשים שמחוברים לערכיהם חווים גם תחושה של חיבור לקהילה ולעולם שסביבם. ערכים הם הבסיס שעליו אנו בונים את החלטותינו, יוצרים מטרות ומוצאים תחושת כיוון. הם מחברים אותנו לזהות האישית שלנו ומעניקים לנו כוח להתמודד עם אתגרי החיים. לדוגמה, מחקריו של פרופסור שלום שוורץ מראים כי אנשים שזיהו בבירור את ערכיהם וחיו לפיהם חוו פחות קונפליקטים פנימיים, חיזקו את הביטחון העצמי שלהם והצליחו להתמיד במטרותיהם.
מחקרים אחרים מצביעים על כך שכאשר אנשים פועלים בהתאם לערכי הליבה שלהם ומיישמים אותם באופן עקבי בחיי היומיום, הם נוטים לחוות רמות גבוהות יותר של אושר, הכרת תודה וחוסן נפשי. יתרה מכך, חיים בהלימה לערכים האישיים תורמים להגברת המודעות העצמית, מחזקים את תחושת האותנטיות, תחושת כיוון פנימי ומסוגלות.
כשאנחנו חיים מתוך חיבור לערכים שלנו, החיים מקבלים עומק: רגעי השגרה הופכים למשמעותיים יותר, ואתגרי החיים – גם כשהם מורכבים – מרגישים כמו חלק ממסע עם מטרה. ערכים נותנים לנו עוגן פנימי, במיוחד בזמנים שבהם העולם בחוץ סוער. הם יכולים להיות המצפן שלנו בהחלטות קשות, ולשמש כקרקע יציבה שעליה אנו עומדים, גם כשנראה שהכול משתנה.
ד"ר פנינית רוסו נצר, מרצה לתואר ראשון בפסיכולוגיה וראש מרכז ק.מ.ה באקדמית אחוה, על המפתח בבחירות הקטנות של היומיום שיעזרו לנו למצוא את המשמעות של לחיות את הערכים שלנו
לכתבה המלאה לחצו על הלינק…