נוהל הלימודים וסדריהם

כללי
התקנון הנוכחי, נכנס לתוקפו ביום פרסומו, דהיינו ביום י"ח בטבת תשע"ט,26.12.18 ויחול על כל הסטודנטים הלומדים במכללה (הפקולטה לחינוך ומנהיגות, הפקולטה למדעים, בריאות וקיימות, הפקולטה לפסיכולוגיה, חברה ורוח) ומבטל את התקנונים הקודמים אשר חלו בעבר במכללה.

נוהל הלימודים וסדריהם
(מתוך: התקנון האקדמי)
א. מעמד סטודנט
1 סטודנט 'מן המניין' – סטודנט שעמד בדרישות הקבלה של המכללה וערך תכנית לימודים.
2 סטודנט 'מן המניין – על תנאי' – סטודנט 'מן המניין' אשר התקבל למכללה במעמד 'על תנאי', רשאי ללמוד במכללה על פי ההנחיות שנקבעו בעת קבלתו. סטודנט זה יישאר במעמד זה עד אשר ישלים את הדרישות כפי שנקבעו על ידי ועדת חריגים-רישום וקבלה. משך התקופה לא יעלה על שנה.
3 סטודנט 'שלא מן המניין' – סטודנט 'שלא מן המניין' הינו סטודנט שאינו עומד בדרישות הקבלה של המכללה אשר התקבל ללימודים באישור דיקן בית ספר. סטודנט זה יוכל ללמוד עד 24 נק"ז בשנה אקדמית אחת. על סטודנט במעמד זה לעמוד בכל הדרישות האקדמיות הנגזרות מן הקורסים אותם הוא לומד. משך התקופה במעמד זה לא יעלה על שנה.
4 סטודנט במעמד 'שומע חופשי' – סטודנט במעמד "שומע חופשי" הוא סטודנט הרשום לקורסים לפי בחירתו שלא לצורך מילוי דרישות אקדמיות הנגזרות מקורסים אלה. הקורסים אותם למד לא ייזקפו לזכותו. הרישום לכל קורס במעמד זה מותנה באישור המרצה.
5 סטודנט במעמד 'לומד חיצוני' – סטודנט במעמד 'לומד חיצוני' הוא סטודנט הרשום לקורסים לפי בחירתו לצורך מילוי דרישות אקדמיות הנגזרות מקורסים אלה. הקורסים אותם למד לא ייזקפו לזכותו. הרישום לכל קורס במעמד זה מותנה באישור המרצה. סטודנט במעמד זה יוכל ללמוד עד 5 נק"ז בשנה.

ב. קביעת מצב אקדמי
1 הפסקת לימודים אקדמית תיקבע לסטודנט במקרים הבאים:
(1) בהתאם לנהלים הנהוגים בפקולטה בו לומד הסטודנט (ראו סעיף ו').
(2) סטודנט שנרשם פעמיים לקורס חובה ולא עבר אותו.
2 סטודנט אשר לימודיו הופסקו במחלקה/חוג/מסלול/תכנית אחת/ד, יוכל להירשם ללימודים במחלקה/חוג/מסלול/תכנית אחר/ת. קבלתו של הסטודנט למחלקה/חוג/מסלול/תכנית בה הוא מבקש ללמוד תישקל על פי דרישות הקבלה והנהלים הנהוגים באותה עת, למעט כישלון בקורסי הפדגוגיה והעבודה המעשית בפקולטה לחינוך ומנהיגות.

ג. מתן פטור מקורסים והכרה בלימודים קודמים
1 בקשות למתן פטור מקורסים על סמך לימודים אקדמיים קודמים יוגשו לראש חוג/מחלקה/תכנית בצירוף סילבוס וגיליון ציונים מקורי או העתק נאמן למקור מאושר על ידי המוסד המנפיק את הסילבוס וגיליון הציונים.
2 כל הבקשות לפטור תוגשנה על ידי הסטודנט במקובץ, בו זמנית, בסמסטר הראשון ללימודי הסטודנט, עד לסוף תקופת השינויים.
3 בכל מקרה של אישור פטור, יידרש הסטודנט להשלים את לימודיו במכללה בהתאם לכללים הנהוגים בפקולטה בו הוא לומד.
4 ניתן יהיה להכיר בקורסים שנלמדו בלימודים קודמים ובתנאי שלא עברו יותר מ7- שנים מיום קבלת הציון על הקורס עבורו מבקשים את הפטור, ובהתאם לציון אותו קיבלו בקורס בכפוף להחלטת הפקולטה.
5 חזרה ללימודים והכרה בכל הקורסים שנלמדו (ובתנאי שתכנית הלימודים זהה לתכנית שנלמדה) תתאפשר ובתנאי שלא עברו יותר מ-7 שנים מיום קבלת גיליון הציונים האחרון.

ד. הפסקת לימודים יזומה וחופשה מלימודים
1 מועמד שהתקבל ללימודים במכללה והחליט לבטל הרשמתו, יודיע על כך בכתב בלבד.
2 סטודנט שהפסיק את לימודיו או שלימודיו הופסקו לפני סוף שנת לימודים, מכל סיבה שהיא, לימודיו בקורסים השנתיים לא יחשבו במניין הנק"ז (נקודות זכות) לתואר.
3 חופשה מלימודים:
(1) סטודנט רשאי להגיש בקשה לצאת לחופשה במהלך תקופת לימודי התואר, לתקופה של עד שנתיים, פעם אחת בתואר. בבקשה אשר תוגש בכתב עליו לציין את תקופת החופשה המבוקשת. הבקשה תוגש לחוג/מחלקה ותידון בוועדת חריגים אקדמית של החוג/מחלקה. מועד הגשת הבקשה הוא עד תחילת הסמסטר הקרוב למועד היציאה לחופשה.
(2) לא תאושר חופשה מלימודים לסטודנט שמצבו האקדמי הוא 'הפסקת לימודים'.
(3) במקרים חריגים ביותר תידון בקשה לחופשת לימודים לשנה נוספת.

ה. נוכחות בשיעורים והשתתפות בפעילות המכללה
1 הלימודים מתקיימים בימים א'- ו'.
2 שנת הלימודים מחולקת לשלושה סמסטרים.
3 חובת הנוכחות בקורסים תיקבע על ידי המרצה ותפורסם בסילבוס הקורס. בכל מקרה מותרת היעדרות של עד 20% ממשך הקורס, כולל בגין היעדרות מגובה באישורים רפואיים.
4 בפקולטה לחינוך ומנהיגות – בקורסים המפורטים להלן חלה חובת נוכחות מלאה (100%):
(1) קורסי פדגוגיה, עבודה מעשית, סדנאות, (כולל סדנת סטאז') שיעורי מעבדה וסמינריונים. היעדרות מעבר למכסה תגרור ביטול מינהלי אוטומטי של הקורס בהתאם לכללי מדור שכר לימוד.
(2) סטודנט שייעדר מהעבודה המעשית ישלים את מכסת אימוני ההוראה שלו בתיאום עם המדריכה הפדגוגית.
5 לחשבון ההיעדרויות, (לאחר הצגת אישורים מתאימים), לא ייזקפו:
(1) שירות מילואים בכפוף לנוהל טיפול בסטודנטים המשרתים בשירות מילואים*
(2) היעדרות בגין אירוע מזכה בכפוף לנוהל זכויות הסטודנט ()התאמות עקב טיפולי פוריות, הריון, לידה, אימוץ או קבלת ילד למשמורת או אומנה)
(3) חופשת נישואין (שבוע ימים)
(4) אימוני הוראה שמעבר להתנסות הסדירה (באישור המדריך הפדגוגי או המורה המאמן ובתיאום עם מרצה הקורס ומינהל סטודנטים)
(5) אבל על קרוב משפחה מדרגה ראשונה (שבוע ימים)
(6) אשפוז
(7) חגים ומועדים דתיים מוכרים על פי דת הסטודנט.
(8) מצבים בריאותיים חריגים. הסטודנט יוכל להגיש בקשה לועדת חריגים אקדמית/ועדת הוראה בצרוף נציג מרכז התמיכה בדיקן הסטודנטים. הבקשה תישקל בהתאם לנסיבות העניין, אופי הקורס ותוכנית הלימודים.

*סטודנטים הנקראים לשירות מילואים בזמן הלימודים, מוזמנים לפנות לדיקן הסטודנטים לשם הגשת בקשה לקיצור השירות או דחייתו (ולת"ם). מידע מלא באתר הדיקן

ו. התנסות בהוראה – בפקולטה לחינוך; למדעים, בריאות וקיימות; פסיכולוגיה, חברה ורוח
הקורסים – עבודה מעשית ופדגוגיה, הינם קורסי חובה ועל כל סטודנט למלא את כל המטלות בקורסים אלה.
נוהלי ההתנסות בהוראה שחובה לקיימם:
1. הסטודנט חייב להתייצב בבית הספר או בגן הילדים לא יאוחר מ10- דקות לפני תחילת השיעור הראשון.
2. הסטודנט רשאי לעזוב את בית הספר או הגן רק בסוף יום הלימודים, לאחר סיום כל חובותיו לאותו יום ובתיאום עם המורה המאמנת.
3. על היעדרות מעבודה מעשית יש להודיע מראש למורה המאמנת ולמדריכה הפדגוגית. באחריות הסטודנט/ית לדאוג להשלמת ימי העבודה המעשית, בתיאום עם המדריכ/ה הפדגוגי/ת ועם המורה המאמנ/ת. כל היעדרות מעבודה מעשית דורשת השלמה כולל היעדרויות המצויינות בסעיף ה' (סעיף משנה 4) לעיל.
4. בשנה ב'/ג' מחויבים הסטודנטים ב10- ימי הסתגלות לקראת פתיחת שנת הלימודים בבתי הספר ובגנים. הודעה על כך תימסר על ידי המדריכות הפדגוגיות. הסבת אקדמאים להוראה מחויבים וגם הם בימי ההסתגלות כאמור לעיל.
5. כישלון בסמסטר א' בעבודה מעשית ו/או באשכול סדנאות/קורסי פדגוגיה: סטודנט שנכשל בעבודה מעשית ו/או באשכול סדנאות/קורסי פדגוגיה במהלך סמסטר א', יוכל בסמסטר ב' של אותה השנה ללמוד (ולסיים) אך ורק קורסים שנתיים אותם החל בסמסטר א'. הסטודנט לא יוכל להמשיך את לימודי העבודה המעשית ולימודי אשכול סדנאות/קורסי פדגוגיה באותה שנה ולא יוכל להירשם לקורסים חדשים בסמסטר ב'. בשנה העוקבת יחזור וילמד הסטודנט רק את לימודי אשכול סדנאות/קורסי הפדגוגיה ו/או העבודה מעשית של סמסטר א' שבהם נכשל (ולא יוכל להירשם לקורסים אחרים במהלך סמסטר זה – גם לא לקורסים שנתיים). הסטודנט יישאר מבחינת השנה הפדגוגית בשנה קודמת. במידה ויעבור, יוכל להמשיך ולהשלים בסמסטר ב' את לימודי העבודה המעשית ו/או אשכול סדנאות/קורסי הפדגוגיה של השנה הקודמת (ויוכל גם להוסיף קורסים אקדמיים נוספים במידת האפשר בסמסטר ב'). במידה וייכשל שוב בלימודי אשכול סדנאות/קורסי הפדגוגיה, ו/או בעבודה מעשית יופסקו לימודיו לאלתר.
6. כישלון בסמסטר ב' בעבודה מעשית או באשכול סדנאות/קורסי הפדגוגיה: במידה והסטודנט נכשל בעבודה מעשית ו/או בלימודי אשכול סדנאות/קורסי הפדגוגיה במהלך סמסטר ב', יצטרך להמתין ולהירשם לסמסטר ב' של השנה העוקבת. בסמסטר ב' (של השנה העוקבת) יוכל לחזור וללמוד רק את לימודי אשכול סדנאות/קורסי הפדגוגיה ו/או עבודה מעשית של סמסטר ב' – חזרה על הקורס שבו נכשל בשנה הקודמת. הסטודנט לא יוכל להירשם לקורסים אחרים במהלך שנה זו. בדרך זו, במהלך שנתיים עוקבות יסיים הסטודנט את חובותיו בעבודה המעשית ו/או באשכול סדנאות/קורסי הפדגוגיה של השנה בה נכשל. סטודנט שנכשל באשכול סדנאות/קורסי הפדגוגיה ובעבודה מעשית, אינו יכול להשלים קורסים אלה במכללה אחרת, אלא אם תעודת ההוראה ותואר .Ed.B יונפק על ידי המוסד בו משלים לימודיו.
7. סטודנט אשר לא יוכל להשלים את ההתנסות בהוראה בשל אחד מהאירועים המפורטים בסעיף ה' 5 לעיל, וכתוצאה מכך בוצע ביטול מינהלי של הקורס, יהיה זכאי להגיש בקשה לועדת חריגים אקדמית אשר תדון בהמשך לימודיו בקורסים העיוניים.
8. סטודנט עם מוגבלות (בהתאם להגדרת מוגבלות בחוק שוויון זכויות אנשים עם מוגבלות) הזקוק להתאמות נגישות במקום ההכשרה נדרש לפנות לרכזת הנגישות במכללה בתחילת סמסטר ב' של שנה א' ולמלא טופס התאמות ייעודי לשיבוץ לעבודה מעשית. הטופס יגובה במסמכים רפואיים המעידים על מוגבלות (בדומה להליך בקשת התאמות בלמידה והיבחנות). הבקשה תיבדק במהלך חודש אפריל על ידי ועדת התאמות לעבודה מעשית. הועדה תורכב מראש המסלול בו לומד הסטודנט, רכזת ההדרכה ורכזת הנגישות של המכללה. הועדה תקבל החלטה לגבי שיבוץ מתאים עבור הסטודנט. בנוסף, באחריות ראש המסלול ורכזת ההדרכה לפעול להכנת המוסד החינוכי לקליטת הסטודנט באופן שוויוני, עצמאי, בטיחותי ומכבד בהתאם לרוח חוק שוויון זכויות אנשים עם מוגבלות. בכל מקרה שבו סטודנט עם מוגבלות לא יכול לעמוד בחובות הנדרשות בנוהלי ההוראה בשל מוגבלותו, יתקיים דיון של ועדת התאמות לעבודה מעשית לבחינת המצב.

ז. נוכחות בסיורים לימודיים
התאמות לסטודנטים עם מוגבלות בסיורים והנחיות להנגשת סיורים מופיעות בהנחיות לתכנון וביצוע סיורים.
1 בפקולטה לחינוך ומנהיגות:
כל סטודנט הלומד לקראת תואר .B.Ed ישתתף ב-6 ימי סיורים לימודיים, במשך שנות לימודיו, לפי הפירוט הבא:
(1) 1-2 ימי סיורים בנושאים המוקדשים לציונות ושואה, רב תרבותיות.
(2) 3-4 ימי סיורים בנושאים הקשורים בלימודי התמחות, בנושאים המוקדשים להיבטים פדגוגיים דידקטיים והיכרות עם מוסדות החינוך ומערכות החינוך.
הסבת אקדמאים להוראה
כל סטודנט במסלול הסבת אקדמאים הלומד לקראת תעודת הוראה ישתתף ב3- ימי סיורים לימודיים, במשך שנות לימודיו לפי הפירוט הבא:
(1) 1 ימי סיורים בנושאים המוקדשים לציונות ושואה.
(2) 2 ימי סיורים בנושאים הקשורים בלימודי התמחות, בנושאים המוקדשים להיבטים פדגוגיים דידקטיים והיכרות עם מוסדות החינוך ומערכות החינוך.
2. בבית הספר למדעים – כל סטודנט חייב בסיורים לימודיים, בהתאם לתכנית הלימודים.
3. בבית הספר לתארים מתקדמים – כל סטודנט חייב בסיורים לימודיים, בהתאם לתכנית הלימודים.
4. מועדי הסיורים מתפרסמים באתר האינטרנט של המכללה.
5. ההשתתפות בסיורים כרוכה ברישום מראש. סטודנט שיירשם לסיור ולא יהיה נוכח בו, מכל סיבה שהיא, יחויב בקנס על פי כללי שכר לימוד. ביטולים שיתקבלו עד שבוע מראש לא יחויבו בקנס.
6. הסטודנט לא יוכל לסיים את חובותיו הלימודיים לצורך קבלת התואר ו/או תעודת ההוראה אם לא השלים את מכסת ימי הסיורים בנושאים שנקבעו.

ח. לימודי אנגלית למטרות אקדמיות
1. כל סטודנט במכללה חייב להגיע לרמת 'פטור' באנגלית. סטודנט שברשותו תעודת 'פטור', אשר הוענקה על ידי מוסד אקדמי אחר, זכאי לבקש הכרה בה מהיחידה ללימודי אנגלית למטרות אקדמיות. פטור באנגלית ממוסד אחר מזכה ב-2 נק"ז בהתאם להחלטת ראש היחידה ללימודי אנגלית למטרות אקדמיות. פטור באנגלית על סמך פסיכומטרי/אמי"ר/אמיר"ם אינו מזכה בנק"ז (נקודות זכות). על הסטודנט ללמוד 2 נק"ז מתוך לימודי הבחירה בהתמחות.
2. סטודנט שלא הגיע לרמת 'פטור' באנגלית, מסיבה כלשהי, לא יוכל להתקבל (גם לא כחריג), ללימודי תואר שני במכללה.
3. סטודנט נדרש להגיע לרמה של לפחות 85 בחלק האנגלית של המבחן הפסיכומטרי או ציון 85 במבחן אמיר"ם, או ציון של 185 במבחן אמי"ר על מנת להתקבל לקורס אנגלית ברמה הבסיסית. סטודנט אשר אינו עומד בתנאים אלה בשעת הקבלה למוסד יוכל להתקבל ללימודים ובלבד שילמד את הקורסים המקצועיים במקביל ללימודי האנגלית. על הסטודנט להגיע לרמת ידע בסיסית באנגלית (סיום בהצלחה של קורס טרום בסיסי) עד סוף שנה א', אחרת לא יורשה לעבור לשנה ב'.
4. כל הסטודנטים יידרשו להתחיל בלימודי האנגלית מהסמסטר הראשון ללימודיהם במוסד, למעט סטודנטים שסווגו לרמת מתקדמים א' או רמת מתקדמים ב' שיהיו רשאים להתחיל את לימודיהם במהלך כל שנת הלימודים הראשונה.
5. פטור מלימודי אנגלית יינתן מציון 134 ומעלה בחלק האנגלית של המבחן הפסיכומטרי ובמבחן האמיר"ם, מציון של 234 במבחן האמי"ר או על ידי סיום רמת מתקדמים ב' בלבד. לא יינתן פטור מחובות אנגלית ללא עמידה בבחינות המתאימות.
6. כל הסטודנטים יידרשו לסיים את חובות לימודי האנגלית, עד לרמת פטור, לא יאוחר מסוף השנה של השנה הקודמת לשנה האחרונה של לימודיהם (לדוגמה סוף שנה ב' לתואר תלת שנתי וסוף שנה ב' לתואר ארבע שנתי). סטודנט שלא עמד במועד זה לא יורשה לעבור לשנה הבאה. התאמות לסטודנטים בעלי לקות למידה ייקבעו בהתאם לחוק זכויות תלמידים עם לקויות למידה במוסדות על תיכוניים, התשס"ח – 2008 וחקיקת המשנה שתקבע מכוחו. סטודנטים שלא סיימו את חובותיהם באנגלית כנדרש, לא יורשו להירשם לסמינרים בתואר עד להשלמת חובותיהם באנגלית.

*** התייחסות ללימודי אנגלית ומוגבלות – סטודנט כבד שמיעה זכאי להגיש בקשה לועדת חריגים שתדון בעניין.

7. רמות הלימודים על פי ציון הבחינה: חלוקה לרמות על פי ציון הבחינה

פסיכומטרי'אמיר"ם אמי"ר שם הרמה מספר שעות הלימוד
134+ 234+ פטור
120-133 220-233 מתקדמים ב' 4 ש"ס
100-119 200-219 מתקדמים א' 4 ש"ס
85-99 185-199 בסיסי 6 ש"ס
70-84 170-184 טרום בסיסי ב' 6 ש"ס
50-69 150-169 234 ומעלה 8 ש"ס

הערה: תלמיד המסווג לרמת טרום בסיסי ילמד סמסטר אחד בטרום בסיסי א' או ב' על פי ציון המבחן שלו. בגמר רמה זו, ילמד בכל אחת מן הרמות הבאות, כך שלימודי האנגלית מהרמה הנמוכה ביותר ייארכו 4 סמסטרים.
8. קורס מתקדמים ב' ייכלל במניין נקודות הזכות לתואר (עד 2 נקודות זכות). יתר הקורסים לא ייכללו במניין נקודות הזכות לתואר.
9. כל סטודנט מחוייב לגשת לכל הבחינות בהתאם לרמת/רמות לימודיו.
10. מועדים מיוחדים יתאפשרו רק לאחר הצגת אישורים מתאימים. האישור חייב להיות תקף ליום הבחינה שהסטודנט לא נכח בה.

ט. קורסי 'עזרה ראשונה' 'בטיחות וביטחון' ו'זהירות בדרכים' – הפקולטה לחינוך ולמנהיגות
בהתאם להוראת משרד החינוך וכתנאי לקבלת תואר ותעודת הוראה, כל סטודנט חייב לעבור קורס 'עזרה ראשונה', השתלמויות 'בטיחות ביטחון' והשתלמות 'זהירות בדרכים'. רשאים להשתתף בקורסים אלה, סטודנטים סדירים משנה ג' וסטודנטים במסלול הסבת אקדמאים בשנה השנייה ללימודיהם.

י. תנאי מעבר
תנאי המעבר משנה לשנה, מחוג לחוג וכדומה הינם בהתאם לתכנית הלימודים של כל אחד מהפקולטות.

יא. פרוייקטים חברתיים תמורת נק"ז (מעורבות חברתית)
המכללה הציבה את התרומה לקהילה כציר מרכזי בחזון המכללה ובחרה לקשור בין עשייה ופעילות למען הקהילה לבין הכרה וקרדיט אקדמי (נק"ז). חובת ההשתתפות בקורסי המעורבות חלה על כל הסטודנטים לתואר ראשון אשר החלו לימודיהם בסמסטר א' תשע"ד ואילך. מידע נוסף ניתן למצוא באתר הדיקן.

נוהל התיישנות לימודים קודמים ובחינות מיון

בחינה פסיכומטרית
לא יחול 'חוק התיישנות' על בחינות פסיכומטריות. המכללה תכיר בתוצאות בחינות פסיכומטריות ללא קשר לזמן שעבר מיום ההבחנות.

לימודים אקדמיים קודמים במוסד אקדמי מוכר
המכללה תכיר באופן כללי בלימודים אקדמיים קודמים, בין אם נלמדו במכללה או במוסד אקדמי מוכר אחר, ובתנאי שלא עברו יותר מ-8 שנים משנת הלימודים בהם נלמדו, וכל זאת בתנאים הבאים:
1. אם הלימודים נלמדו במכללה, יוכרו הקורסים ובתנאי שקיימת תכנית לימודים זהה ו\או דומה.
2. לא יוכרו קורסים בהם הציון הוא נכשל.
3. המכללה שומרת לעצמה את הזכות להחליט באיזה קורסים היא מכירה וזאת בהתאם לפרשיות הלימודים העדכניות במכללה בשנה שבה מעוניין/ת הסטודנט/ית ללמוד.
4. המכללה לא תכיר בקורסים מתואר ראשון למתבקשים ללמוד תואר שני, גם אם התכנים זהים.

מכינות קדם אקדמיות
1. כעקרון, לא יחול 'חוק התיישנות' על מכינות קדם אקדמיות אלא במקרים הבאים:
א. תכנית המכינה השתנתה ואיננה דומה לזו שבה למד/ה המועמד/ת. במקרה שכזה יתבקש/תתבקש המועמד/ת להשלים קורסים במכינה או במידת הצורך ללמוד מכינה חדשה.
ב. במידה והשתנו תנאי הקבלה לתואר המבוקש.
2. המכללה תכיר במכינות אקדמיות לבני +30 שבהן למדו מועמדים המעוניינים ללמוד בתכנית .A.B רב תחומי, ובנתאי שנלמדו במוסדות אקדמיים מוכרים.
3. המכללה תכיר במכינות ייעודיות לחינוך ובתנאי שנלמדו באחת מהמכללות להכשרת מורים ובתנאי שממוצע הציונים הוא 92 ומעלה.
4. לשיקול המכללה וראשי המחלקות (מדעי החיים, פסיכולוגיה ומערכות מידע) האם להכיר במכינות אקדמיות שנלמדו במוסדות אקדמיים מוכרים ומיועדות לתארים בפסיכולוגיה ו/או מדעי החיים ו/או מערכות מידע. כל מועמד/ת שלמד/ה במכינה אקדמית במוסד אקדמי מוכר ומעוניין/ת ללמוד במחלקה לפסיכולוגיה ו/או מדעי החיים ו/או מערכות מידע, ציוני המכינה ייבדקו על-ידי ראש המחלקה הרלוונטי וקבלתו/תה תהיה נתונה לשיקולו של ראש המחלקה.

בחינות אמי"ר אמי"רם (רמות אנגלית)
המכללה תכיר בתוצאות בחינות אמי"ר אמי"רם, ובתנאי שלא עברו יותר משלוש שנים מיום ההיבחנות.

בחינות יע"ל יע"לנט (רמות עברית לדוברי שפה זרה)
המכללה תכיר בבחינות יע"ל או יעלנ"ט ובתנאי שלא עברו יותר משנתיים מיום ההיבחנות. יחד עם זאת, במידה והמועמד למד לימודים אקדמיים כלשהם במוסד אקדמי דובר עברית, יהיה פטור
מבחינות אלה.

הכרה בלימודים שאינם אקדמיים
בהתאם להנחיות המל"ג הקיימות בנושא זה:
1. פטור מלימודים אקדמיים על בסיס לימודים לא אקדמיים אפשרי רק בלימודים ברמת התואר הראשון. לא תתאפשר הענקת פטור על בסיס לימודים לא אקדמיים במסגרת הלימודים לתואר שני.
2. מוסד להשכלה גבוהה רשאי, אך לא חייב, להעניק פטור מלימודים אקדמיים ברמת התואר הראשון על בסיס לימודים לא אקדמיים (לרבות לימודי חוץ במוסד אקדמי) , עד להיקף מקסימלי של 30 נ"ז, על בסיס ענייני ולגבי קורסים רלוונטיים בלבד, שקיימת הלימה בתכנים בינם לבין קורסים מקבילים בתכנית האקדמית. לא יינתן פטור ממקצועות יסוד/ליבה/מבואות שבתכנית האקדמית.
3. לימודים לא אקדמיים לעניין זה הם לימודים במוסד על–תיכוני הנפרשים על פני שנתיים לפחות או לימודי חוץ במוסד אקדמי.
4. מתן פטור בהיקף המקסימלי המותר (30 נ") אפשרי רק לגבי מי שסיים את הלימודים הלא אקדמיים וקיבל תעודה המעידה על סיום לימודיו.
5. לא יינתן פטור בעבור לימודים לא-אקדמיים שנלמדו שש שנים ויותר לפני מועד תחילת הלימודים האקדמיים.
6. מוסדות יידרשו לדווח למועצה מדי שנה על יישום ההחלטה, אם הם מעניקים פטורים על יסוד לימודים לא-אקדמיים.

בהתאם להנחיות המל"ג הקיימות בנושא זה (לימודי תעודה במוסד אקדמי מוכר שזמן הלימודים הוא לפחות שנתיים: ניתן להכיר עד 30 נ'"ז).